Cara Menulis Wang Pos ke IRS

Membayar IRS dengan kiriman wang adalah salah satu pilihan bagi pembayar cukai yang lebih suka membayar bil melalui kaedah selamat. Sekiranya anda merancang untuk membayar cukai anda dengan kiriman wang, memastikannya diisi dengan betul dan dihantar ke alamat yang betul akan membantu memastikan kredit segera ke akaun anda.

Apa itu Wang Kiriman?

Kiriman wang adalah instrumen pembayaran kertas bercetak yang serupa dengan cek. Wang pesanan dijual di bank, kesatuan kredit, pejabat pos, kedai cek-tunai dan bahkan beberapa kedai runcit. Pembeli membayar nilai penuh pesanan wang pada masa pembelian, serta sedikit bayaran kepada penjual. Penerima pesanan wang kemudian mengesahkan dan memasukkan pesanan wang tersebut ke dalam akaun cek atau simpanan.

Pesanan wang dianggap oleh penerima sebagai bentuk pembayaran yang lebih selamat kerana nilai pesanan wang tersebut telah dibayar kepada penerbit. Ini bermaksud bahawa tidak ada risiko pesanan wang dikembalikan atau "dilantunkan" kerana dana tidak mencukupi. Di samping itu, pesanan wang dapat dilacak: Pembeli menerima resit pada saat pembelian yang dapat digunakan untuk mengesan atau mengembalikan pesanan wang jika hilang, dicuri, atau tidak pernah ditunaikan.

Mengapa Menggunakan Wang Pos untuk Membayar Cukai?

Semoga orang memilih untuk menggunakan pesanan wang ketika membayar IRS kerana alasan berikut:

  • Pengirim tidak mempunyai akaun cek yang dapat digunakan untuk pembayaran cek peribadi atau draf automatik.
  • Pengirim memilih untuk tidak menanggung bayaran tambahan untuk membayar IRS melalui wang tunai atau kad kredit melalui pemproses pihak ketiga.
  • Kelewatan mel dan pemprosesan IRS boleh memakan masa. Pengirim pesanan wang yang bimbang menguruskan baki bank mereka mungkin merasa lebih selesa membayar terlebih dahulu dengan kiriman wang.

Petua

Kiriman wang biasanya hanya sah untuk jumlah $ 1,000 atau kurang. Sekiranya anda berhutang lebih daripada ini dalam cukai, anda mempunyai pilihan untuk membeli banyak pesanan wang atau memilih kaedah pembayaran alternatif, seperti cek juruwang. Cek juruwang boleh dibeli dari bank dan kesatuan kredit dengan nilai lebih dari $ 1,000.

Mengisi Pesanan Wang Dengan Betul

Setelah memberitahu juruwang atau kerani nilai pesanan wang itu, dia akan mencetaknya dan menunjukkannya kepada anda. Periksa untuk memastikan bahawa ia adalah untuk jumlah yang anda minta.

Di beberapa tempat, juruwang atau kerani akan meminta anda menuliskan nama penerima dan akan mencetak nama tersebut pada kiriman wang. Walau bagaimanapun, anda mungkin diminta untuk menulis nama itu sendiri. Lakukan ini dengan segera, sebelum anda meninggalkan bank atau kedai: Sekiranya seseorang mencuri atau menjumpai pesanan wang kosong, mereka boleh menuliskan nama mereka sendiri pada dokumen tersebut dan menunaikannya sendiri.

IRS meminta anda memasukkan maklumat berikut mengenai pesanan wang yang dihantar kepada mereka:

  • Nama penuh anda.
  • Nombor Jaminan Sosial anda.
  • Alamat anda.
  • Nombor telefon siang anda.
  • Borang cukai atau nombor notis.

Petua

Jauhkan resit pesanan wang anda daripada pesanan wang itu sendiri. Sekiranya pesanan wang anda hilang, dicuri atau rosak, anda memerlukan resit ini untuk mendapatkan penggantian atau bayaran balik. Periksa syarat penggantian dengan penerbit kiriman wang: Dalam beberapa kes, memerlukan beberapa minggu atau bulan untuk mendapatkan penggantian.

Baucar Pembayaran IRS

The IRS menyediakan baucer bayaran yang anda boleh menerima dengan kiriman wang anda untuk memastikan kredit yang betul kepada baki cukai anda. Biasanya, Borang 1040-V adalah bentuk yang akan anda gunakan. Namun, jika anda menerima notis dari IRS, anda harus menggunakan baucar yang disertakan dengan notis tersebut. Borang 1040-V boleh dimuat turun di IRS.gov.

Amaran

IRS meminta agar anda tidak melampirkan pesanan wang anda ke baucar pembayaran dengan klip kertas atau kertas. Pastikan kedua-dua dokumen tersebut mengandungi maklumat yang diminta oleh IRS sebelum memasukkannya ke dalam sampul surat.

Petua Mel Bayaran IRS

Semasa menghantar pembayaran cukai anda ke IRS, terserah kepada anda untuk memastikan bahawa ia benar-benar sampai ke tempat yang sepatutnya dituju. Berikut adalah beberapa petua untuk memastikan penerimaan pesanan wang anda tepat pada masanya:

Mengalamatkan sampul surat

Terlampir pada baucar pembayaran anda adalah senarai alamat IRS: Alamat sampul surat dengan alamat untuk negeri anda.

Bukti Mel dan Penjejakan

Pembayaran cukai adalah penting. Bawa sampul surat ke pejabat pos dan bayar perkhidmatan penghantaran surat yang boleh dilacak seperti surat keutamaan, surat bertauliah atau berdaftar. Anda juga boleh membeli sijil surat dengan bayaran nominal: Terus sijil ini, kerana perkhidmatan pos tidak menyimpan salinannya.

Jejaki Pembayaran

Jejaki sampul surat anda melalui sistem surat untuk memastikannya diterima oleh IRS. Anda boleh memeriksa baki akaun IRS anda dalam talian atau melalui telefon untuk memastikan bahawa akaun anda telah dikreditkan.