Cara Membuat Peluru Tunggal dalam HTML

Semasa membuat senarai peluru dalam HTML, anda dapat membungkus tag item senarai di sekitar teks dan mengelompokkan item dalam sepasang tag yang tidak disusun. Untuk membuat satu peluru, bagaimanapun, anda hanya menggunakan kod entiti watak HTML untuk peluru yang diinginkan. Peluru hadir dalam sejumlah gaya mulai dari gaya polos, titik hitam atau "cakera" hingga panah dan bentuk berganda seperti hati dan berlian. Kod-kod ini bermula dengan ampersand dan diakhiri dengan titik koma dan - tidak seperti tag - anda tidak memasukkannya dalam kurungan.

1

Buka halaman Web di Notepad di mana anda ingin meletakkan peluru tunggal.

2

Cari kedudukan di halaman di mana anda ingin menambah peluru dan klik di tempat itu. Tambahkan dua atau tiga ruang kosong dan letakkan kursor anda di antara mereka.

3

Tambahkan salah satu kod entiti khas HTML berikut untuk membuat peluru tunggal anda:

»

«

Dalam urutan dari atas ke bawah, kod-kod ini membuat yang berikut: peluru gaya cakera biasa; anak panah berganda sudut kanan; anak panah berganda sudut kiri; hati; berlian; sebuah kelab; dan sekop. Seperti yang telah anda ketahui, empat jenis peluru terakhir sesuai dengan keempat-empat suite di sebatang kad permainan standard.