Masa Terbaik untuk Menyiarkan di Craigslist

Pada tahun 1995 Craig Newmark memulakan Craigslist sebagai perkhidmatan pengedaran e-mel untuk berkongsi maklumat dengan rakan-rakan. Hari ini anda boleh menemui Craigslist di 700 bandar dan 70 negara yang berbeza. Tidak hairanlah Alexa.com meletakkan Craigslist sebagai laman trafik ke-7 tertinggi di Amerika dan laman web ke-33 yang paling banyak dikunjungi di dunia. Itulah banyak perhatian pada iklan anda jika anda menyiarkan pada waktu yang tepat.

Masa Memimpin

Sekiranya anda ingin menjual barang anda dengan harga terbaik, anda memerlukan masa untuk mencari pembeli sebelum tarikh akhir penjualan anda. Itulah sebabnya anda mesti mula menyiarkan iklan satu hingga dua bulan sebelum anda mesti menjual barang anda. Ini sangat penting semasa anda bergerak dan anda tidak mampu untuk mengambil semuanya. Hantarkan iklan anda di Craigslist beberapa bulan sebelum tarikh bergerak anda dan turunkan harga setiap minggu sehingga barang anda terjual. Sekiranya anda membuat catatan lebih awal, anda tidak perlu mencairkan semuanya pada saat-saat akhir.

Hari dalam seminggu

Terdapat pelbagai aliran pemikiran apabila tiba hari yang terbaik untuk disiarkan di Craigslist. Sebuah syarikat harta tanah bernama "Rent Juice" mengesan 800,000 sampel iklan dan hari Ahad mendapat tontonan terbanyak, diikuti oleh hari Sabtu. Hari Isnin adalah hari terbaik dalam baki minggu ini, dengan pandangan menurun hingga Jumaat, yang paling rendah. AllYou.com lebih suka pada hari Jumaat dan Sabtu kerana mereka mengetahui bahawa pembeli memeriksa perkara baru pada hari itu. RidiculouslyExtraificent.com menyukai hari Khamis dengan alasan yang sama, sementara pengarang "Cracking the Craigslist Code" meletakkan beribu-ribu iklan harta tanah selama 18 bulan dan sampai pada kesimpulan yang berbeza: jalankan iklan anda pada hari Ahad atau Isnin. Mereka juga mengatakan bahawa hari Jumaat adalah yang ketiga, tetapi jika anda menyiarkan iklan pada hari Sabtu, ingat bahawa lalu lintas turun 40 peratus. Lupakan hari Selasa, Rabu dan Khamis:mereka berniaga di bahagian bawah.

Jam Hari

"Cracking the Craigslist Code" mendapati bahawa dua kali berfungsi paling baik sepanjang minggu dan satu pada hujung minggu untuk iklan harta tanah. Penulis mengesyorkan membuat catatan semasa slot waktu rehat pekerja dari 10 pagi hingga tengah hari, atau pada jam 5 petang Isnin hingga Jumaat, ketika hari kerja berakhir bagi kebanyakan orang. Pada hujung minggu, pagi berfungsi dengan baik. RidiculouslyExtraificent.com tidak setuju, mengesyorkan hari Khamis dari 6 hingga 7 malam sebagai tempat yang manis. Sekiranya anda mahukan pendapat ketiga, anda boleh mengikuti nasihat AllYou.com: Jumaat petang dan Sabtu pagi. Semua perkara dipertimbangkan, anda pasti ingin menguji cadangan ini dan melihat apa yang sesuai untuk anda.

Percubaan dan kesilapan

Sekiranya anda mempunyai kesabaran, dan banyak produk yang berbeza untuk dijual, cara yang berkesan untuk mencari masa terbaik untuk menyiarkan iklan anda adalah dengan menyiarkan iklan yang berbeza sepanjang hari. Anda boleh menjalankannya selama tiga jam dan melihat mana yang paling banyak mendapat sambutan. Sekiranya anda mengiklankan perniagaan, ini terbukti bermanfaat untuk melakukan ini sepanjang seminggu. Data yang anda kumpulkan akan mendedahkan bila aktiviti pembeli paling tinggi dan anda mungkin mendapat tontonan terbanyak.