Cara Menghapus Pinjaman Kereta Dengan LLC

Salah satu faedah menyewa kereta dengan nama syarikat ialah anda mungkin dapat memotong sebahagian atau semua kos anda sebagai perbelanjaan perniagaan. Walaupun struktur perniagaan sebuah LLC dapat membantu melindungi anda dari tanggungjawab yang dihadapi syarikat anda, ia tidak secara asasnya mengubah proses di mana anda memotong perbelanjaan seperti sewa kereta. Menghapus sewa kenderaan anda boleh menjadi proses yang mudah, selagi anda menyimpan semua dokumen yang relevan untuk mendokumentasikan jumlah yang anda belanjakan dan penggunaan perniagaan kenderaan.

1

Kumpulkan log perbatuan anda. Sekiranya anda menghapuskan perbelanjaan kereta anda pada tahun cukai sebelumnya, anda harus mempunyai salinan jarak tempuh tahun sebelumnya dalam dokumen cukai LLC anda, jika anda belum mempunyai rekod anda sendiri. Perhatikan jarak tempuh pada akhir tahun cukai semasa yang anda ajukan.

2

Tentukan jumlah batu perniagaan yang anda lalui di dalam kereta. Sekiranya anda menggunakan kereta anda 100 peratus untuk perniagaan LLC, cukup gunakan jumlah batu yang anda lalui sepanjang tahun ini. Sekiranya anda menggunakan kereta anda untuk tujuan perniagaan dan peribadi, anda mesti memisahkan LLC dan batu peribadi anda menggunakan rekod anda untuk tahun ini.

3

Hitung peratusan yang anda gunakan untuk LLC anda. Sekiranya anda mempunyai kereta lain untuk kegunaan peribadi dan anda memandu kereta sewa anda secara eksklusif untuk perniagaan, peratusan penggunaan perniagaan anda adalah 100. Jika tidak, bahagikan jumlah batu yang anda gunakan untuk perniagaan dengan jumlah batu yang anda lalui sepanjang tahun. Angka yang dihasilkan adalah peratusan penggunaan perniagaan anda.

4

Gandakan jumlah perbelanjaan kereta anda dengan peratusan penggunaan perniagaan anda. Persamaan ini akan memberi anda sejumlah wang yang boleh anda tolak dari penyata cukai LLC anda.

5

Failkan cukai anda menggunakan borang yang betul. Untuk tujuan cukai, anda boleh menganggap LLC anda sebagai hak milik tunggal, perkongsian, S Corporation atau C Corporation. Struktur yang anda pilih semasa anda menubuhkan LLC anda akan menentukan borang cukai di mana anda harus mencatat perbelanjaan sewa kereta anda. Tunggal kepemilikan LLC menggunakan Jadual C Borang 1040, sementara LLC perkongsian menggunakan Borang 1165. Sekiranya LLC anda dianggap sebagai syarikat S, masukkan perbelanjaan sewa kereta anda pada Borang 1120S. Gunakan Borang 1120 untuk C-corporation LLCs.