Adakah Microsoft Outlook disertakan dengan Muat turun Office?

Aplikasi e-mel yang membolehkan anda mengambil mesej dari beberapa akaun syarikat, Microsoft Outlook juga termasuk kemampuan untuk berkongsi kalendar dengan rakan sekutu dan menjadualkan pertemuan. Microsoft Outlook adalah sebahagian daripada muat turun Office Professional serta versi Office 365 Premium dan Office Home and Business dari muat turun suite. Aplikasi e-mel bukan sebahagian daripada muat turun versi Office Home dan Pelajar.

Versi Pejabat Penuh

Setelah membeli versi penuh Office sebagai muat turun dari Microsoft, Outlook akan dipasang secara automatik sebagai sebahagian dari proses pemasangan suite Office kecuali anda memilih pemasangan "Custom" dan hanya memasang bahagian aplikasi e-mel. Wizard pemasangan Office memandu anda untuk memasang keseluruhan suite dan sebarang tambahan yang anda mahu gunakan dengan Outlook dan aplikasi Microsoft yang lain. Alat tambah termasuk templat tambahan, seni klip dan elemen media sosial Outlook.

Versi Percubaan Pejabat

Microsoft juga menawarkan versi percubaan suite Officenya termasuk Office 365 Premium dan versi Office lain untuk dimuat turun. Versi percubaan membolehkan anda menggunakan suite selama 60 hari, dan kemudian anda akan diminta untuk membeli suite Office atau menyahpasangnya. Versi percubaan merangkumi Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher dan Access. Versi percubaan Office tersedia dari laman web Microsoft dan merangkumi komponen bantuan dan sokongan teknikal terhad.

Program Berdiri Sendiri

Microsoft Outlook juga tersedia untuk pembelian secara berasingan sebagai aplikasi mandiri untuk perniagaan anda. Aplikasi ini juga memuat turun secara langsung Microsoft dan wizard pemasangan yang memandu Anda memilih direktori yang ingin anda pasang aplikasi, mengkonfigurasi pengaturan aplikasi dan menyelesaikan proses pendaftaran Outlook. Anda juga dapat memesan CD-ROM Outlook jika Anda tidak dapat atau tidak ingin mengunduh dan memasang aplikasi melalui laman web Microsoft.

Ketersediaan

Outlook, serta Office Professional, Office 365 Premium dan Office Home and Business, tersedia terus dari laman web Microsoft untuk pembelian dan muat turun melalui pelayan yang selamat. Masa muat turun berbeza-beza bergantung pada kelajuan sambungan Internet anda dan disarankan sambungan Internet jalur lebar. Anda juga boleh membeli Office atau Outlook dari penjual semula Microsoft yang sah termasuk kedai perisian dalam talian, komputer, elektronik, kedai bekalan pejabat dan kedai runcit.