Cara Mendengar Pemain MP3 Melalui PC

Anda mungkin ingin mendengar fail MP3 yang telah anda simpan pada pemain MP3 melalui pembesar suara komputer anda. Contohnya, anda mungkin mempunyai salinan mesej iklan audio pada pemain anda yang perlu anda mainkan untuk kakitangan atau pelanggan anda. Sekiranya anda mempunyai PC Windows, prosesnya sangat mudah. Cukup pasangkan pemain anda ke port USB dan klik pada prompt yang sesuai untuk melancarkan pemain audio anda dan dengarkan fail MP3 anda.

1

Pasang pemain MP3 anda ke kabel USBnya jika tidak mempunyai palam USB terpasang, atau lepaskan penutup pelindung atau pelindung dari palam USB terbina dalamnya.

2

Masukkan palam USB ke mana-mana port USB percuma di komputer riba atau komputer meja anda. Tunggu sebentar sehingga kotak dialog "Mainkan Auto" muncul di Windows.

3

Klik ikon "Mainkan" di kotak dialog "Mainkan Otomatis" untuk memainkan semua fail yang terdapat pada pemain MP3 anda menggunakan Windows Media Player. Klik "Buka Folder untuk Melihat Fail" dan kemudian klik nama fail yang ingin anda dengarkan; ia akan dimainkan secara automatik dalam pemain audio lalai anda.

4

Klik ikon "Buang Perkakasan dan Keluarkan Media dengan Selamat", yang kelihatan seperti palam USB dengan tanda hijau di sebelahnya. Tunggu sebentar untuk arahan "Eject" muncul. Klik permintaan "Eject" - yang biasanya mempunyai nama peranti anda di sebelah perkataan "Eject" - kemudian cabut pemutar MP3 anda.