Cara Menjual Daging Sapi Buatan Jeruk

Sekiranya anda mempunyai resipi tersentak sendiri yang pasti menarik minat ramai, anda boleh memulakan perniagaan kecil menjual daging lembu buatan sendiri. Sediakan daging lembu di kawasan yang bersih dan bersih. Semua tukang masak dan pembantu mesti mencuci tangan dengan kerap semasa penyediaan. Peraturan mengenai penjualan barang makanan buatan sendiri mungkin sukar bergantung pada undang-undang negeri anda. Elakkan pelanggaran dengan mengikuti panduan negeri mengenai cara menyediakan barang yang tidak sedap dan di mana menjual barang makanan tersebut.

1

Kunjungi bahagian perkhidmatan kesihatan negeri anda untuk menentukan izin mana yang anda perlukan untuk menjual barang makanan buatan sendiri. Isi aplikasi yang diperlukan untuk memberikan maklumat mengenai perniagaan makanan anda dan membayar semua yuran yang berlaku. Peraturan kesihatan mungkin mengharuskan makanan yang dijual mesti disediakan di dapur komersial. Sekiranya anda tidak dibenarkan menjual makanan yang disediakan di dapur kediaman anda, siapkan dapur komersial di rumah anda. Buat janji temu dengan jabatan pembangunan negara anda untuk memohon izin pengezonan sebelum mendirikan dapur komersial anda.

2

Beli peralatan yang diperlukan untuk menghasilkan daging lembu yang mencukupi. Dehidrat komersial, timbangan makanan, peralatan penyimpanan, penyejuk beku dan bahan pembungkusan bersama dengan bahan resipi diperlukan untuk memulakan perniagaan anda.

3

Label daging lembu dengan maklumat yang berkaitan. Masukkan semua bahan yang anda masukkan ke dalam bendi. Ikut kehendak negara juga untuk mematuhi undang-undang pelabelan. Undang-undang disediakan oleh pejabat pertanian dan pasar negeri anda. Anda mungkin perlu mengatakan bahawa barang kemas itu buatan sendiri atau tidak diatur pada bungkusannya jika tidak menjalani pemeriksaan yang diamanatkan oleh pemerintah.

4

Harga produk. Pilih harga anda berdasarkan kos overhead dan berapa banyak keuntungan yang anda perlukan untuk terus berniaga. Lihat peruncit daging lembu lain untuk mengetahui harga yang sesuai juga.

5

Kunjungi kedai makanan istimewa tempatan, kedai gourmet dan kedai serbaneka. Bawa sampel dan berjumpa dengan pemilik perniagaan kecil tempatan tentang menyimpan daging lembu buatan sendiri di kedai mereka.

6

Buka pendirian konsesi. Jual daging lembu buatan sendiri di pasar lambak, karnival, pameran, festival makanan tempatan dan acara serupa. Berikan maklumat produk dengan setiap penjualan untuk menarik pelanggan baru.