Cara Mengetahui AIM SN Seseorang di Facebook

Facebook mempunyai perkhidmatan pesanan segera sendiri yang membolehkan pengguna berbual dalam masa nyata dengan orang dalam senarai rakan mereka. Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan pesanan segera America Online, yang sering disebut sebagai AIM, Facebook menawarkan ruang untuk memaparkan nama skrin anda di profil anda. Berhubung dengan pengguna Facebook lain di perkhidmatan sembang AIM dengan mencari nama skrin mereka di Facebook dan kemudian menambahkan mereka sebagai rakan di AIM.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Masukkan nama orang yang nama skrin AIM anda ingin cari di bar carian di bahagian atas Facebook.

2

Klik pada nama pengguna untuk diarahkan ke profilnya. Sekiranya anda tidak berkawan dengan pengguna, namanya mungkin tidak muncul dalam senarai awal hasil carian. Untuk melihat lebih banyak nama, klik pada pautan "Lihat lebih banyak hasil untuk [Istilah Carian]" di bahagian bawah hasil carian dan kemudian saringan "Orang" di skrin seterusnya.

3

Pilih pautan "Maklumat" di sebelah kiri halaman profil pengguna, yang terletak di bawah gambar profilnya.

4

Tatal ke bawah ke bahagian "Maklumat Perhubungan", di bahagian bawah skrin "Maklumat". Nama skrin AIM pengguna, jika dia memberikannya, tercantum di baris "AIM" pada bahagian "Maklumat Perhubungan".