Cara Membuat Tata Letak Poster Trifold pada Word

Microsoft Word membolehkan anda membuat penerbitan perniagaan dari koleksi templatnya hanya dalam beberapa klik, sehingga anda dapat menyesuaikan item seperti brosur dan poster untuk digunakan dengan hampir setiap keperluan syarikat. Lakukan kekuatan itu selangkah lebih jauh dengan menggabungkan templat dan anda tidak akan mempunyai had apa yang boleh dilakukan oleh Word untuk anda. Elakkan masa penyediaan dan kemungkinan kesalahan dengan menggunakan templat brosur Word yang sudah diukur dan disiapkan, tetapi perbesar untuk memenuhi keperluan poster. Anda masih akan mendapat faedah untuk mengetahui dengan tepat di mana meletakkan kata-kata dan gambar anda, tetapi dapat berkongsi mesej anda pada skala yang lebih besar.

1

Buka Word dan ketik "brosur" ke dalam kotak carian di halaman utama. Semak pilihan kategori di lajur kanan dan klik satu untuk melihat pilihan templat. Anda boleh menyempitkan hasil dengan mengetik istilah yang lebih spesifik, seperti "brosur perniagaan", "brosur landskap" atau "brosur haiwan peliharaan." Apabila anda melihat brosur yang sesuai dengan keperluan anda, klik dua kali templat dan, dalam beberapa saat, ia muncul di tetingkap Word baru. Tatal untuk melihat kedua-dua halaman; Brosur perkataan adalah dua sisi.

2

Klik tab "Tata Letak Halaman", lalu klik butang "Ukuran". Klik "Lebih Banyak Ukuran Kertas" untuk membuka tetingkap Penyediaan Halaman. Klik tab "Kertas", kemudian tatal menu "Ukuran kertas" ke Custom. Taipkan ukuran poster pilihan anda ke dalam kotak Lebar dan Tinggi, kemudian klik "OK." Perhatikan bahawa Word menyesuaikan dua halaman susun atur brosur dan semua yang ada di dalamnya.

3

Serlahkan sekumpulan teks placeholder yang disertakan pada brosur dan taipkannya dengan perincian poster anda sendiri. Anda juga boleh menyalin teks dari dokumen Word atau program lain dan menampalnya. Ulangi sehingga anda meletakkan semua teks anda di halaman poster. Sekiranya anda mahukan poster satu sisi, anda hanya boleh menyoroti semua teks di halaman kedua dan tekan kekunci "Padam". Klik pada mana-mana elemen grafik, seperti clip art, di halaman kedua dan tekan kekunci "Padam" untuk menghapusnya.

4

Klik kanan gambar pada susun atur poster yang disertakan dengan templat. Pilih "Tukar Gambar." Semak imbas gambar yang ingin anda sertakan di poster dan klik dua kali pada gambar tersebut. Anda juga dapat mengklik tab "Masukkan", kemudian klik butang "Gambar". Ini adalah cara anda menambah logo syarikat anda, gambar eksekutif dan gambar produk, misalnya. Anda juga boleh menambahkan seni klip dari koleksi Word menggunakan butang "Clip Art" pada pita sisipkan tab.

5

Klik butang "Warna Halaman" pada pita tab Tata Letak Halaman. Klik pilihan "Isi Kesan" pada menu. Klik tab untuk memberi latar belakang hiasan pada poster, seperti pelangi ringan atau tekstur berpasir. Perhatikan bahawa jika anda menggunakan pencetak pejabat biasa, anda tidak akan dapat "berdarah", di mana reka bentuk latar belakang berjalan hingga ke tepi poster. Lewati langkah ini jika anda mempunyai kertas yang telah dicetak pra-cetak untuk digunakan untuk mencetak poster.

6

Kaji kandungan, susun atur dan elemen reka bentuk poster atau minta rakan sekerja untuk melihat semuanya sebagai editor sandaran. Simpan salinan fail ke rangkaian anda atau di mana ia paling mudah diakses untuk dicetak dan diedarkan.