Cara Memulakan Perniagaan Pickle

Sekiranya anda selalu menikmati pengambilan acar sayur-sayuran atau anda hanya penggemar acar gourmet, anda mungkin berfikir untuk memulakan perniagaan acar anda sendiri. Acar adalah makanan yang bergaya, tetapi ada lebih banyak perniagaan daripada sekadar menjadikan sayur masam dan enak. Fikirkan jenis acar yang akan anda buat, sama ada anda akan membuatnya di rumah atau di dapur komersial, dan di mana anda akan menjualnya. Seperti halnya perniagaan apa pun, pastikan semua hak untuk melindungi diri anda dan mencegah sakit kepala di masa hadapan.

Apa yang perlu dipetik?

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan acar, salah satu soalan pertama yang perlu anda jawab adalah sayur-sayuran apa yang anda akan acar dan bagaimana anda akan memetiknya. Sekiranya anda sudah mempunyai resipi rumah kegemaran, itu mungkin permulaan yang baik, tetapi anda juga ingin membezakan diri anda dengan acar lain di kawasan anda dan acar generik yang boleh diambil oleh McDonald's atau restoran tempatan.

"Datang dengan sesuatu yang sedikit berbeza," menasihati Rachel Shamah, yang mengendalikan Brooklyn Apa sahaja dengan anaknya Abe Shamah. Mereka menawarkan barisan yang disebut Shpickles dari hasil acar termasuk kulit semangka, kacang string, kubis Brussels dan kembang kol dan medley bit, tetapi anda tidak akan menjumpai timun atau dill di salah satu produknya.

Bersedia untuk meluangkan masa bereksperimen dengan teknik dan citarasa sehingga anda dapat merasakannya yang selesa untuk dipasarkan, Alexander Radison - yang mengendalikan Queens, The Pickling Poet yang berpangkalan di New York - mengatakan dalam e-mel. Dia mengembangkan acar dalam gaya seperti Cajun okra, mustard tiga warna dan bahkan acar "sushi" yang dibuat dengan bijan dan halia.

"Saya hanya memerlukan satu tahun untuk bereksperimen sebelum saya gembira dengan cita rasa permulaan saya dan cukup yakin dengan kebolehan saya sebagai pemetik untuk benar-benar memulakan perniagaan," katanya.

Radison, yang memiliki Sarjana Seni Halus dalam puisi, mengatakan bahawa kepakarannya dalam memetik dan puisi sebenarnya bekerjasama.

"Dalam sebuah puisi, setiap kata, setiap tanda baca, setiap baris harus mempunyai makna," katanya. "Harus dipilih secara bijaksana dan sengaja. Memilih rempah mana dan seberapa banyak campuran menjadi proses yang serupa. Pada masa yang sama, kreativiti yang saya bawa ke resipi acar saya telah mengajar saya untuk membuka puisi saya (yang mana biasanya dibumikan dan diarahkan) ke bentuk lirik yang lebih bebas. "

Semasa operasi anda berkembang, anda mungkin berbincang dengan petani tempatan atau pengedar makanan tentang membeli sayur-sayuran dan rempah acar secara pukal dan, idealnya, membayar borong dan bukannya harga pasar raya.

Tempat Kerja

Sebilangan orang memulakan perniagaan menjemput kecil di dapur rumah mereka sendiri, sementara yang lain segera memilih ruang komersial. Perniagaan di rumah mempunyai kelebihan untuk tidak membayar wang tambahan untuk sewa, dan banyak negeri dan daerah mempunyai peruntukan khusus untuk perniagaan makanan dari rumah.

"Pada awal empat atau lima tahun pertama perniagaan saya, saya hanya menjalankannya dari dapur rumah saya," kenang Rob Seufert, yang mengendalikan Epic Pickles di York, Pennsylvania. Seufert, yang mengatakan acar pedas adalah salah satu persembahannya yang paling popular, pada satu ketika mempunyai sekurang-kurangnya tiga bilik yang dikhaskan untuk menyediakan acar dan melabel balang untuk dijual.

Bekerja di rumah bukan untuk semua orang: Sekiranya anda mempunyai ruang kecil atau keluarga besar, anda mungkin ingin mencari ruang khusus untuk memulakan. Ketika perniagaan menjadi semakin besar, Seufert akhirnya mengambil alih ruang di dekat kediamannya yang sebelumnya milik kedai roti dan membeli peralatan memasak terpakai ketika dia dapat mengenakannya dengan relatif murah. Lelong dalam talian membantu dengan kos membeli peralatan yang diperlukan untuk menjalankan dapur komersial.

Sama seperti pekerja pejabat yang boleh berkongsi ruang di pejabat kerja sama, banyak bandar mempunyai perniagaan dengan pengaturan yang serupa untuk perniagaan kuliner di mana mereka dapat menyewa ruang dapur tanpa perlu mengeluarkan wang untuk seluruh restoran atau kawasan perniagaan. Bekerja di tempat seperti itu dapat membantu menjimatkan wang dan menjadi cara yang baik untuk berhubung dengan perniagaan makanan lain yang sedang berkembang. Seperti mana-mana sewa, pastikan anda memahami apa yang anda bayar dan bahawa anda mempunyai ruang, akses dan kemudahan yang anda perlukan untuk syarikat penjemputan anda.

Menjual Acar Gourmet Anda

Soalan lain yang anda ingin fikirkan adalah di mana hendak menjual acar anda.

Seufert berkata setelah mengajak jiran-jirannya untuk mencuba barang-barangnya, dia mula menjualnya di acara happy hour di kawasan itu. Rachel Shamah mengatakan bahawa dia dan anaknya akan menjual di pasar raya dan pasar loak, yang memberi mereka peluang untuk melihat bagaimana pelanggan benar-benar menikmati produk tersebut.

Apabila anda semakin besar, anda mungkin bergerak melampaui penjualan langsung ke penjualan ke kedai runcit atau pengedar atau ke restoran. Sebilangan besar dari mulut ke mulut, kata Seufert, jadi pastikan anda memberikan produk berkualiti dalam jumlah yang anda janjikan sehingga reputasi anda memberi manfaat kepada anda.

Penjualan dalam talian juga membantu pemilih menjangkau khalayak yang lebih luas. Anda boleh membina dan merancang laman web anda sendiri, atau menggunakan perkhidmatan yang membantu anda memuat naik gambar dan harga produk yang anda jual.

Pergi ke pameran makanan khas juga dapat membantu menarik perhatian dunia dari penggemar acar, kata Seufert. Terdapat festival acar di seluruh dunia, jadi mungkin ada yang tidak terlalu jauh dari anda.

Pastikan Perniagaan Pickle Anda Sah

Sama ada anda menjual acar buatan sendiri atau bekerja di dapur khusus, negeri dan perbandaran anda hampir pasti mempunyai peraturan mengenai kesihatan dan kebersihan. Anda mungkin juga tertakluk kepada peraturan Pentadbiran Makanan dan Dadah persekutuan. Banyak negeri menawarkan program sokongan untuk perniagaan kecil, dan anda boleh menghubungi pejabat FDA tempatan anda dengan sebarang pertanyaan mengenai peraturan agensi dan keperluan undang-undang anda.

Anda juga mungkin ingin berunding dengan pakar undang-undang dan perakaunan untuk mencari jenis organisasi perniagaan yang tepat dan memastikan buku dan cukai anda teratur. Sekiranya anda cukup besar untuk membawa pekerja, anda mungkin mempunyai peraturan lain yang perlu anda ikuti mengenai gaji, pampasan pekerja dan banyak lagi.

Pakar yang anda ajak bicara mungkin juga merupakan nasihat berguna yang lain: Shamah mengatakan peguamnya menasihatinya agar tidak menggunakan "Shmickles" untuk nama perniagaan, sekiranya syarikat berkembang melebihi barang acar.