Bagaimana Memulakan Perniagaan Peletakan Tempat Letak Kereta

Perniagaan pelucutan tempat letak kenderaan beroperasi secara sambilan atau sepenuh masa. Anda memilih waktu anda sendiri. Di beberapa kawasan, ia berfungsi sepanjang tahun; tetapi di kawasan lain, anda mungkin hanya bekerja pada bulan-bulan yang lebih panas sepanjang tahun. Dapatkan margin keuntungan yang lumayan. Menurut laman web Cole Brothers, purata keuntungan bersih sebelum cukai adalah $ 50,000 setiap tahun. Pelaburan permulaan bermula dari $ 2.450 hingga $ 5,000. Ketahui apa yang perlu anda ketahui untuk memulakan perniagaan pelucutan tempat letak kenderaan anda sendiri yang menguntungkan.

1

Pilih jenis perniagaan - liabiliti terhad, perkongsian, pemilik tunggal atau bahagian kecil S. Walaupun kebanyakan perniagaan kecil bermula sebagai hak milik tunggal, banyak perniagaan melucutkan tempat letak kereta menggunakan S Corporation atau liabiliti terhad kerana had ini menghadkan dan memberikan beberapa kelebihan cukai yang baik.

2

Pilih nama syarikat. Laman web Parking Parking Striping Business mencadangkan anda menggunakan nama perniagaan yang menyatakan dengan jelas garis pekerjaan anda, nama yang mudah terlintas di fikiran dan terdengar seperti perniagaan. Semasa memilih nama perniagaan, elakkan nama panjang, nama yang dimulai dengan huruf dekat akhir huruf dan nama yang digunakan oleh perniagaan lain. Lawati bahagian syarikat negeri anda untuk memeriksa ketersediaan nama.

3

Cari peralatan yang membolehkan anda melakukan kerja yang berkualiti untuk pelanggan anda. Pilih antara mesin jalur jalur konvensional dan tanpa udara. Mesin tanpa udara lebih ringan, tetapi sebilangan pemilik perniagaan jalur lebih suka mesin konvensional kerana mesin ini menghasilkan lebih sedikit sampah semasa pembersihan. Jangkakan membayar $ 2,000 hingga $ 3,500 untuk mesin yang betul.

4

Pelajari strategi harga untuk menjana keuntungan. Pertimbangkan masa dan cat yang diperlukan untuk setiap pekerjaan yang anda sebut. Menurut Dan Zurcher, pengarang "How I Stripe a Parking Lot: Enxteen Years By Myself," rata-rata pekerjaan melucutkan tempat letak kenderaan berharga pelanggan $ 400 hingga $ 600. Sebagai contoh, Zurcher memerlukan tiga hingga empat jam untuk melukis projek sebesar ini, dan bekalan cat berharga kira-kira $ 90.

5

Pasarkan perniagaan jalur anda secara inovatif, mewujudkan aliran pelanggan yang stabil. Cubalah pelbagai idea di pasaran anda sehingga anda menjumpai idea yang memberikan pulangan terbaik untuk masa dan wang anda. Sebagai contoh, cubalah memanggil prospek, membuat laman Internet, menyebarkan risalah atau papan tanda, menggalakkan mulut ke mulut atau mencuba iklan percuma atau berbayar.

6

Ketahui cara melucutkan tempat letak kenderaan. Dan Zurcher menggunakan cat berasaskan minyak yang dapat dicairkan dengan alkohol mineral. Pelajari urutan lukisan sehingga anda tidak perlu menyeberang kerja anda semasa anda meneruskan pekerjaan.

7

Lengkapkan diri anda untuk mengangkut peralatan anda ke setiap tempat kerja. Anda boleh memilih trak atau treler, misalnya.