Cara Merangka Kad Perniagaan di OpenOffice

Anda boleh menggunakan OpenOffice untuk merancang kad perniagaan yang reka bentuk minimalis. Kad tersebut mengandungi nama anda dan beberapa maklumat mengenai anda atau perniagaan anda. Terdapat beberapa reka bentuk yang tersedia untuk pengguna yang baru sahaja memuat turun OpenOffice, tetapi anda boleh menemui templat dalam talian yang menawarkan pelbagai warna dan seni.

1

Buka OpenOffice dan klik pada "File" diikuti dengan "New."

2

Pilih "Kad Perniagaan" dan kemudian tentukan spesifikasi yang anda mahukan. Klik "Lembaran" untuk mencetak pada pencetak laser anda.

3

Pilih jenama kad yang akan anda cetak. Secara lalai, Avery A4 diaktifkan, yang merupakan ukuran yang popular. Anda boleh memeriksa bungkusan yang dimasukkan kertas kad perniagaan anda untuk melihat ukurannya.

4

Periksa bungkusan anda untuk jenis kertas yang digunakan dan pilih dari drop-down untuk "Jenis."

5

Klik tab "Kad Perniagaan" dan kemudian pilih reka bentuk yang ingin anda gunakan untuk kad perniagaan anda. Anda juga dapat menggunakan drop-down di bahagian bawah tetingkap untuk memilih templat kad perniagaan yang ada yang mungkin ada di komputer anda.

6

Klik tab "Peribadi" dan masukkan semua maklumat peribadi anda. Langkah ini secara teknikal pilihan, tetapi jika anda ingin menggunakan reka bentuk kad perniagaan peribadi, langkah ini akan mencari maklumat dari tab ini.

7

Klik "Perniagaan" dan masukkan maklumat yang berkaitan dengan perniagaan anda.

8

Klik "Format" dan ubah format kad perniagaan anda mengikut dimensi. Biasanya anda tidak mahu mengubah tetapan ini, tetapi reka bentuk anda mungkin berbeza.