Pelepasan Cukai untuk Pembiayaan Pemilik

Menawarkan pembiayaan pemilik kepada pembeli harta tanah bukan sahaja dapat membantu anda memindahkan harta tanah, tetapi juga dapat membantu anda menjimatkan wang pada bil cukai anda. Pembiayaan pemilik adalah proses di mana anda menawarkan pinjaman gadai janji kepada pembeli harta tanah, yang berpotensi untuk menolong anda dan pembeli.

Jualan Ansuran

Apabila anda menjual sebidang harta tanah dengan pembiayaan pemilik, ia dianggap penjualan ansuran dan bukannya penjualan harta tanah biasa. Contohnya, apabila anda menjual rumah atau sebidang tanah secara normal, penjual memberi anda sejumlah wang untuk pembelian pada tarikh tutup. Dengan penjualan ansuran, pembeli memberikan wang pendahuluan pada tarikh tutup dan kemudian memberi anda pembayaran tetap sepanjang tempoh kontrak.

Sebarkan Keuntungan

Apabila anda menjual dengan pembiayaan pemilik dan melaporkannya sebagai penjualan ansuran, ini membolehkan anda merealisasikan keuntungan selama beberapa tahun. Daripada membayar cukai ke atas keuntungan modal pada tahun pertama, anda membayar jumlah yang jauh lebih kecil kerana anda menerima pendapatan. Ini membolehkan anda menyebarkan tekanan cukai selama bertahun-tahun. Apabila anda menjual harta tanah yang bernilai tinggi, anda mungkin perlu membayar sejumlah besar cukai keuntungan modal.

Mengira Keuntungan Modal

Apabila anda akhirnya menjual rumah anda melalui penjualan ansuran, anda mesti melaporkan keuntungan modal semasa ia diterima. Untuk mengetahui perkara ini, anda mesti mengetahui asas kos harta tanah. Asas kos adalah jumlah yang anda bayar untuk harta tanah itu ditambah dengan perbelanjaan dan peningkatan penjualan. Anda kemudian mengurangkan asas kos dari jumlah yang anda jual rumah tersebut. Sebagai contoh, jika anda menjual sebuah rumah dengan harga $ 100,000 dan anda mempunyai asas kos $ 40,000, ini memberi anda keuntungan sebanyak $ 60,000. Sekiranya anda menyebarkan penjualan selama lebih dari 10 tahun, ini akan menghasilkan keuntungan $ 6.000 setiap tahun.

Pertimbangan

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menawarkan pembiayaan pemilik kepada calon pembeli rumah anda, potongan cukai dapat memainkan peranan dalam keputusan anda. Sebelum menceburkan diri dalam pembiayaan pemilik, anda mesti mempertimbangkan sama ada pelepasan cukai tambahan bernilai untuk mendapatkan sekaligus yang anda dapat daripada pembeli tradisional. Anda akhirnya akan membayar sejumlah wang yang sama dalam cukai keuntungan modal, jadi anda mungkin lebih suka mengeluarkan cukai tersebut dan menggunakan sekaligus.