Cara Mendapatkan Garis Besar Kembali pada PowerPoint

Microsoft PowerPoint membolehkan anda melihat gambaran keseluruhan lengkap persembahan slaid anda menggunakan ciri Garis Besar. Ini membolehkan anda melihat bagaimana kandungan mengalir di antara slaid anda serta mengedit maklumat slaid. Anda boleh membuka Garis Besar dari tab pada panel navigasi, yang muncul di sebelah slaid anda secara lalai. Sekiranya anda menutup panel navigasi secara tidak sengaja, anda tidak akan dapat melihat tab Ringkasan tayangan slaid sehingga anda mengembalikan paparan panel.

1

Klik tab "Lihat" pada menu atas Microsoft PowerPoint.

2

Klik dua kali pilihan "Normal" di bahagian paling kiri menu. Walaupun anda sudah berada dalam pandangan Normal, ini akan membuka semula panel navigasi di sebelah kiri slaid PowerPoint anda.

3

Klik tab "Garis Besar" dari panel navigasi untuk melihat dan mengedit garis besar rancangan slaid anda. Sekiranya anda masih tidak melihat tab Garis Besar, arahkan tetikus anda ke atas garis menegak di sebelah kiri skrin anda, klik butang tetikus kiri dan seret garis ke kanan sehingga anda melihat tab Garis Besar muncul di panel kiri.