Masa Purata untuk Mencapai Keuntungan di Syarikat Permulaan

Adalah mustahil untuk menentukan waktu purata untuk keuntungan bagi syarikat permulaan kerana syarikat permulaan yang berbeza akan mengukur keuntungan dengan cara yang berbeza. Dari segi konvensional, ia memerlukan dua hingga tiga tahun, tetapi itu tidak bermakna anda melakukan yang buruk. Pengusaha dapat memperoleh pendapatan dari syarikat walaupun mengalami kerugian di atas kertas, sementara pelabur dapat memperoleh keuntungan jika mereka dibayar kembali suku bunga tetap atas pelaburan mereka tanpa mengira bagaimana prestasi syarikat.

Mengukur Keuntungan Perniagaan

Terdapat tiga cara untuk mengukur keuntungan: untuk prinsipal, untuk pelabur dan untuk perniagaan secara keseluruhan. Anggaplah mereka hipotesis kes seorang usahawan yang meninggalkan pekerjaan bergaji $ 50,000 untuk memulakan perniagaan. Pada tahun pertama perniagaan membersihkan $ 125,000, yang menjadi gaji pengusaha. Perniagaan secara keseluruhan tidak menunjukkan keuntungan, kerana gaji itu adalah perbelanjaan perniagaan lain, tetapi pengusaha yang dia perolehi dengan baik sejak permulaan.

Begitu juga, pembayaran kepada pelabur dapat disusun sehingga mereka memperoleh minat walaupun perniagaan secara rasmi mengalami kerosakan atau kehilangan wang.

Jangka Masa untuk Keuntungan

Pendarahan pendapatan syarikat untuk pendapatan anda sendiri biasanya bukan strategi perniagaan yang baik. Peraturan asas bagi seorang usahawan mengatakan bahawa pada tahun pertama menjalankan perniagaan anda dengan jayanya, anda akan mengambil lebih sedikit daripada gaji sebelumnya, dan melabur semula sebahagian besar pendapatan bersih anda dalam perniagaan. Pada tahun kedua, jika semuanya berjalan lancar, anda boleh memperoleh gaji bekas. Pada tahun ketiga dan berikutnya, anda dapat memperoleh gaji yang lebih besar - ditambah dengan hasil dari pemilikan syarikatnya jika dia menjual saham atau hak milik sepenuhnya.

Jangka masa sebenar untuk keuntungan syarikat bergantung sepenuhnya pada berapa banyak modal permulaan diperlukan untuk membuat produk dan perkhidmatan, dan berapa banyak wang yang diambil dari syarikat untuk pampasan dan perkhidmatan pelabur.

Mengenal pasti Keuntungan Korporat

Keuntungan korporat adalah apa sahaja wang yang tinggal setelah semua perbelanjaan diambil kira, termasuk gaji prinsipal dan kakitangan serta pembayaran kepada pelabur. Sekiranya keuntungan ini dilaburkan semula dalam pemasaran atau pengembangan produk tambahan, ia dikeluarkan dari lembaran keuntungan - yang bermaksud syarikat yang sangat berjaya tetapi berkembang pesat tidak dapat menunjukkan keuntungan di atas kertas, atau bahkan kerugian jika modal pelaburan masih mengalir. Amazon terkenal dengan cara itu sepanjang sejarahnya, dan dengan kejayaan besar. Apabila keuntungan korporat dilaburkan sebagai aset tunai atau cair untuk kegunaan korporat di masa hadapan, syarikat boleh mula menunjukkan keuntungan.

Berapa Banyak Keuntungan?

Usahawan permulaan harus membezakan antara apa yang disebut "keuntungan ramen" dan keuntungan korporat sebenar. Keuntungan Ramen adalah aliran tunai yang cukup sehingga pengasas syarikat dapat mengekalkan gaya hidup minimum secepat mungkin tanpa perlu menggunakan pekerjaan atau pendapatan di luar. Permulaan "Shoestring" yang memerlukan modal yang sangat sedikit untuk melancarkan dapat mencapai keuntungan ramen dalam waktu yang sangat singkat, tetapi mungkin diperlukan lebih lama bagi para pengasas untuk mendapatkan gaji yang lumayan dan juga memberikan cukup wang untuk perniagaan menunjukkan untung.

Pertimbangan Lebih Lanjut untuk Keuntungan

Pertimbangkan matlamat anda semasa merancang helaian lejar anda. Perniagaan anda hanya perlu menunjukkan keuntungan formal jika ada minat perniagaan yang tulen untuk melakukannya: Pelabur mungkin lebih mudah mencari jika perniagaan itu menguntungkan di atas kertas, yang pada gilirannya menyiratkan alasan yang baik untuk memperoleh gaji sekecil mungkin.

Walau bagaimanapun, jika tujuan anda adalah hidup dengan baik hasil perniagaan anda sambil menikmati faedah tambahan menjadi bos anda sendiri, perniagaan anda mungkin tidak perlu menunjukkan keuntungan. Ini juga boleh memberi keuntungan dari perspektif percukaian, meminimumkan cukai yang dibayar syarikat anda untuk jangka panjang.