Cara Membuat Aplikasi Facebook Sesuai di Skrin

Walaupun aplikasi Facebook sering dikaitkan dengan permainan dan hiburan, banyak aplikasi produktiviti yang berguna untuk profesional perniagaan juga tersedia. Salah satu masalah yang dimiliki pemilik perniagaan kecil dengan menggunakan aplikasi Facebook adalah ukuran paparannya. Aplikasi hanya muncul di bahagian halaman dan ukurannya yang berkurang, yang merupakan hasil bar sisi maklumat dan iklan, menyukarkan navigasi dan membaca teks dalam aplikasi. Sama ada anda ingin menyingkirkan bar sisi atau membuat aplikasi lebih mudah digunakan, bekerjasama dengan alat tontonan penyemak imbas Web anda untuk memasukkan aplikasi ke layar komputer anda.

internet Explorer

1

Klik menu "Lihat" dan pilih "Zum (100)%." Peratusannya berbeza berdasarkan tetapan zoom semasa anda.

2

Pilih peratusan yang lebih kecil dari tingkat zoom saat ini, atau pilih "Zoom Out," untuk mengubah ukuran dan mengecilkan aplikasi besar di Facebook agar sesuai dengan layar. Jika aplikasi ditampilkan terlalu kecil, pilih persentase yang lebih besar dari tingkat zoom saat ini, atau pilih "Zoom In" untuk memperbesar ukuran aplikasi.

3

Klik "Custom" pada menu dan masukkan peratusan yang anda mahukan jika itu bukan salah satu pilihan standard.

Google

1

Klik ikon "Perengkuh" di sudut kanan atas penyemak imbas Chrome untuk membuka menu pilihan lungsur turun.

2

Gulungkan kursor anda ke kawasan Zoom pada menu lungsur.

3

Klik butang "Zoom Out" yang ditandai dengan tanda tolak untuk membuat aplikasi yang terlalu besar sesuai sepenuhnya di layar. Klik butang "Zoom In" yang ditandai dengan tanda tambah untuk membuat aplikasi yang terlalu kecil muncul lebih besar di layar.

Firefox

1

Klik "Lihat" pada Bar Menu utama di bahagian atas Firefox.

2

Gulung kursor anda ke Zoom untuk memaparkan menu sebelah Zoom.

3

Pilih "Zoom In" atau "Zoom Out" pada menu untuk memperbesar atau mengecilkan aplikasi di Facebook jika diperlukan.

4

Sekiranya bar alat Menu tidak ditunjukkan, klik menu "Firefox" dan pilih "Skrin Penuh."