Cara Mendaftar di Friendster

Bergabung dengan Friendster, yang merupakan platform rangkaian sosial yang membolehkan anda bermain permainan dalam talian percuma dan bertemu rakan baru, agak mudah. Anda hanya memerlukan alamat e-mel yang sah. Friendster menerima penyedia mel termasuk Gmail, Yahoo dan AOL, jadi hampir semua alamat e-mel yang sah akan berfungsi. Anda juga perlu mempunyai akses ke akaun e-mel untuk mengesahkan pendaftaran.

Buat Akaun Friendster

1

Lancarkan penyemak imbas Web di komputer anda dan arahkan ke Friendster (lihat pautan di Sumber).

2

Ketikkan alamat e-mel anda di kotak teks di bawah Mainkan Permainan Dalam Talian Percuma di Friendster di sudut kanan atas halaman Web.

3

Klik merah "Sertai Friendster Sekarang!" butang. Anda dimaklumkan bahawa Friendster menghantar kata laluan sementara ke akaun e-mel anda.

4

Navigasi ke laman web penyedia e-mel anda dan log masuk ke akaun e-mel anda.

5

Buka e-mel yang diterima dari Friendster, pilih kata laluan yang dihasilkan sistem dan tekan "Ctrl-C" untuk menyalinnya ke papan keratan.

6

Navigasi ke Friendster dan taipkan e-mel anda di kotak nama pengguna di sudut kanan atas halaman Web.

7

Klik sekali di dalam kotak kata laluan dan tekan "Ctrl-V" untuk menampal kata laluan dari papan keratan.

8

Klik "Log In" untuk log masuk ke akaun anda. Anda boleh memilih nama avatar dan gambar anda dan menetapkan jantina dan lokasi anda jika anda ingin menyesuaikan akaun Friendster baru anda.

Log Masuk Menggunakan Facebook

1

Lancarkan penyemak imbas Web dan arahkan ke Friendster (lihat pautan di Sumber).

2

Klik ikon Facebook di sudut kanan atas halaman Web untuk mula log masuk dengan Facebook. Anda diarahkan ke Facebook.

3

Log masuk ke Facebook menggunakan e-mel dan kata laluan anda. Sekiranya anda sudah masuk ke Facebook, halaman Aplikasi Friendster akan dipaparkan dengan segera.

4

Klik "Mainkan Permainan" dan kemudian "Benarkan" untuk mendaftar di Friendster. Mulai sekarang, apabila anda mengklik ikon Facebook di Friendster, anda akan log masuk ke akaun anda. Sekiranya anda tidak masuk ke Facebook semasa anda mengklik ikon, anda akan diminta untuk log masuk.