Cara Menggabungkan Tembakan dalam Kesan Selepas

After Effects paling sering digunakan untuk menambahkan kesan pasca pemprosesan profesional pada video, tetapi program ini juga dapat digunakan untuk menggabungkan gambar seperti penyusun video tradisional. Pengguna boleh mengimport gambar ke garis waktu After Effects sebagai lapisan yang berasingan, kemudian menyusunnya mengikut urutan. Setiap lapisan boleh mengandungi kesan video yang unik, tetapi juga memungkinkan untuk menerapkan kesan yang sama pada beberapa gambar dengan menggabungkan lapisan masing-masing. Menggabungkan tangkapan melibatkan menghubungkan beberapa lapisan bersama-sama untuk membuat satu lapisan pra-susunan yang dapat dianggap sebagai satu fail video berterusan.

1

Klik dan seret gambar yang ingin anda gabungkan dari panel Projek ke panel Garis Masa di bahagian bawah tetingkap aplikasi After Effects. Ini membuat lapisan video individu untuk setiap tangkapan.

2

Klik dan seret lapisan video yang baru dibuat ke kedudukan pada garis masa untuk menyusun gambar mengikut urutan yang diinginkan.

3

Klik dalam panel Garis Masa dan seret untuk membuat kotak pilihan di sekitar lapisan video yang ingin anda gabungkan.

4

Klik pada "Layer" di bar alat After Effects utama. Pilih "Pra-komposisi" dari menu lungsur turun Lapisan.

5

Taipkan nama yang diinginkan untuk lapisan gabungan ke dalam kotak teks. Klik suis togol "Pindahkan semua atribut ke komposisi baru", kemudian klik butang "OK" untuk membuat komposisi pra. Tembakan kini digabungkan menjadi satu lapisan.