Cara Menetapkan Semula Sonicwall TZ

Baris peralatan firewall SonicWALL TZ menyediakan ciri-ciri yang merangkumi perlindungan virus, pencegahan pencerobohan, anti-spyware dan penapisan kandungan. Beberapa peralatan SonicWALL juga menyediakan Rangkaian Peribadi Maya, yang membolehkan anda menyambung dari Internet ke rangkaian perniagaan anda melalui sambungan yang selamat. Sekiranya anda membeli SonicWALL terpakai atau konfigurasi anda menjadi rosak, anda mungkin harus menetapkan semula alat SonicWALL ke tetapan kilang.

Konfigurasikan Komputer Anda

1

Klik "Mula" pada bar tugas Windows, ketik "rangkaian dan perkongsian" di kotak Carian dan tekan "Enter." Pilih pautan "Ubah tetapan penyesuai" di panel kiri.

2

Klik kanan pada ikon "Local Area Connection" dan pilih "Properties." Balas dengan tepat untuk sebarang permintaan kelayakan. Dalam dialog Properties LAN, pilih "Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)" dan klik butang "Properties".

3

Klik butang radio "Gunakan alamat IP berikut:" dan masukkan "192.168.168.20" untuk alamat IP dan "255.255.255.0" untuk topeng Subnet. Klik "OK" dan "Tutup" untuk menutup kotak dialog tetapan LAN.

Tetapkan semula SonicWALL TZ

1

Sambungkan port LAN komputer ke port LAN pada alat SonicWALL dengan kabel patch Ethernet standard.

2

Matikan SonicWALL dan masukkan klip kertas yang diluruskan ke dalam lubang kecil di bahagian belakang unit untuk menekan dan menahan butang reset semasa anda menghidupkan unit. Tahan butang sehingga lampu Uji mula berkelip.

3

Buka penyemak imbas Web di komputer anda, ketik "192.168.168.168" ke dalam kotak URL dan tekan "Enter." Pada paparan SafeMode Management, klik ikon boot pada baris "Firmware Semasa dengan Tetapan Lalai Pabrik". Ini akan menghidupkan semula SonicWALL ke keadaan tetapan kilangnya dan anda kini boleh mengkonfigurasi semula mengikut keperluan.