Cara Membuang Anggota LLC

Sebab biasa untuk membuang ahli LLC termasuk persaraan, kebebasan untuk mencari peluang perniagaan baru atau perselisihan perniagaan dengan ahli LLC yang lain. Untuk mengelakkan kemungkinan konflik, pastikan berlaku adil dan menjaga hubungan perniagaan profesional dengan anggota keluar, ikuti proses penghapusan yang digariskan dalam perjanjian operasi LLC. Sebelum penghapusan itu muktamad, pertimbangkan peranan ahli dalam LLC untuk menentukan siapa yang akan mengambil alih tugas dan tanggungjawab penting. Kemas kini perjanjian operasi yang diperlukan untuk menggambarkan perubahan tugas.

1

Kaji semula perjanjian operasi LLC yang dibuat semasa syarikat itu dibentuk untuk menentukan cara meneruskannya semasa membuang ahli LLC. Dalam kebanyakan kes, ahli LLC harus menyerahkan surat pengunduran diri kepada ejen berdaftar yang disenaraikan dalam artikel organisasi LLC. Anggota juga berpeluang untuk memilih sama ada untuk membuang ahli dari syarikat sekiranya ahli memilih untuk tidak mengundurkan diri. Catat hasil undian dalam minit mesyuarat rasmi untuk tujuan dokumentasi.

2

Semak perjanjian pembelian LLC untuk menentukan jumlah pembayaran saham yang dimiliki oleh syarikat keluar. Perjanjian pembelian juga harus menggariskan cara menyebarkan saham kepada ahli lain.

3

Failkan sijil pindaan dengan pejabat Setiausaha Negara Texas untuk mencerminkan perubahan keahlian LLC. Muat turun sijil dari laman web SOS. Menurut setiausaha pejabat negara, LLC mesti mengadakan suara ketika mengemukakan perakuan pindaan. Sekurang-kurangnya seorang pegawai atau pengurus LLC mesti menandatangani sijil pindaan. Hantarkan dokumen pindaan beserta yuran pemfailan yang sesuai.

4

Failkan Laporan Maklumat Awam tahunan yang merangkumi senarai ahli LLC yang dikemas kini dengan pejabat Pengawal Texas.