Cara Memadam Semua Kenalan dalam iPhone Tanpa Memadamkan Aplikasi

Kenalan iPhone anda disimpan di lokasi yang terpisah pada cakera keras dari aplikasi anda yang lain, jadi jika anda menghapus kenalan, tidak ada aplikasi lain yang akan terpengaruh. Satu-satunya cara semua kenalan, aplikasi dan fail media dikeluarkan sekaligus adalah jika anda menyelesaikan penghapusan keseluruhan peranti.

Aplikasi dan Penyimpanan Kenalan

Kenalan dan aplikasi disimpan di dua tempat yang berbeza pada iPhone anda. Walaupun kenalan anda semua disimpan dalam program "Kenalan", setiap aplikasi mempunyai ikonnya sendiri di layar utama telefon anda. Mengeluarkan kenalan dari peranti anda tidak akan memberi kesan pada aplikasi anda yang lain, dan sebaliknya. Kerana aplikasi kenalan adalah program lalai, ia tidak dapat dihapus dari iPhone.

Memadam Kenalan Secara Manual

Kenalan tidak dapat dihapus secara beramai-ramai dari dalam aplikasi "Kenalan". Sebaliknya, setiap kenalan mesti dihapus secara manual satu persatu. Sekiranya anda ingin membuang semua kenalan dari iPhone anda, selesaikan sahaja proses hapus untuk setiap profil kenalan. Menghapus kenalan dilakukan dengan memilih namanya dari senarai kenalan dan mengetuk "Edit" di sudut kanan atas profilnya. Tatal ke bawah ke bawah skrin "Edit" dan pilih "Hapus Kenalan."

Mengeluarkan Aplikasi secara Manual

Aplikasi hanya dipadamkan dari skrin utama iPhone anda jika anda mengambil beberapa langkah; tidak mungkin anda akan membuang aplikasi secara tidak sengaja. Untuk membuang aplikasi, ketuk ikonnya dan tahan jari anda ke bawah sehingga semua ikon mula bergoyang-goyang bolak-balik. Ketuk "X" di sudut kiri atas ikon aplikasi anda dan kemudian "Padam" apabila diminta. Seperti kenalan, aplikasi mesti dihapuskan satu demi satu dari iPhone.

Segerakkan

Satu-satunya cara untuk menghapus beberapa kenalan pada masa yang sama adalah melalui penyegerakan dengan iTunes. Apabila iPhone anda dilampirkan ke iTunes, klik namanya dalam senarai sumber iTunes dan pergi ke tab "Maklumat". Pilih "Segerakkan Kenalan Dengan" dan pilih program di mana anda tidak mempunyai kenalan yang disimpan. Apabila anda mengklik "Segerakkan", senarai kenalan akan dikosongkan, dan aplikasi anda yang lain tidak akan terpengaruh.