Cara Memuat Naik Fail Dari iPad Anda di Dropbox

Walaupun Dropbox adalah aplikasi mudah yang memungkinkan Anda mengakses file Anda dari perangkat atau komputer apa pun yang memiliki akses Internet, versi iPad aplikasi Dropbox tidak termasuk kemampuan untuk berbagi foto, video, dan file lain ke akun Dropbox secara automatik dari menu "Kongsi". Walau bagaimanapun, anda boleh memuat naik fail dari iPad anda dengan salah satu daripada dua cara: anda boleh memuat naiknya secara manual ke folder Dropbox anda atau mengaktifkan muat naik automatik dari kamera iPad anda.

Muat Naik Manual

1

Lancarkan aplikasi Dropbox di iPad anda, dan masuk ke akaun Dropbox anda jika diminta.

2

Navigasi ke folder di akaun Dropbox anda yang ingin anda muat naik fail. Sekiranya anda ingin membuat folder baru untuk fail anda, ketuk tanda tambah di bahagian atas lajur kiri dan kemudian ketuk "Buat Folder." Masukkan nama folder, dan ketuk butang "Buat" untuk membuat folder baru anda.

3

Ketuk tanda tambah di bahagian atas lajur kiri, dan kemudian ketik butang "Muat Naik Di Sini".

4

Ketuk semua fail yang ingin anda muat naik ke Dropbox anda, kerana anda boleh memuat naik banyak fail sekaligus. Cek biru muncul di sudut kanan atas fail yang telah anda pilih.

5

Ketuk butang "Muat naik" untuk memuat naik fail ke folder Dropbox anda.

Muat Naik Automatik dengan Muat Naik Kamera

1

Lancarkan Dropbox di iPad anda, dan log masuk ke akaun Dropbox anda jika diminta.

2

Ketuk roda gigi di sudut kanan bawah lajur kiri untuk mengunjungi tetapan Dropbox anda.

3

Ketuk tab "Muat Naik Kamera", dan kemudian alihkan butang dari "Mati" ke "Hidup". Foto dan video anda dimuat secara automatik ke Dropbox dari simpanan iPad anda.