Cara Membuat WEP untuk Penghala Anda

Menyiapkan penyulitan pada penghala wayarles perniagaan anda dapat membantu melindungi maklumat peribadi dan profesional yang sensitif dari mata kasar. Wired Equivalent Privacy, atau WEP, adalah penyulitan yang menggunakan kunci keselamatan dengan pengesahan bersama. Dengan penyediaan WEP, pengguna harus memasukkan kata laluan sebelum mereka dapat mengakses rangkaian perniagaan anda.

1

Klik "Mula" dan "Panel Kawalan", kemudian masukkan "rangkaian" di kotak carian. Klik "Pusat Rangkaian dan Perkongsian" dari hasil carian, lalu klik "Siapkan sambungan atau rangkaian baru."

2

Klik "Sambungkan secara manual ke rangkaian tanpa wayar", kemudian klik butang "Seterusnya" untuk memuat tetingkap "Masukkan Maklumat untuk Rangkaian Tanpa Wayar yang Anda Inginkan".

3

Masukkan nama untuk rangkaian anda di bidang "Nama rangkaian".

4

Klik "WEP" pada menu tarik-turun "Jenis Keselamatan".

5

Masukkan kunci keselamatan di medan "Kunci Keselamatan". Ini adalah kata laluan yang perlu anda masukkan pada masa akan datang untuk mengakses penghala anda. Tuliskan kunci ini dan simpan di tempat yang selamat sekiranya anda perlu merujuknya di kemudian hari.

6

Klik butang "Seterusnya", lalu klik "Ubah tetapan sambungan."

7

Klik tab "Keselamatan", kemudian klik "Dikongsi" di bawah tajuk Jenis Keselamatan.

8

Klik butang "OK", kemudian klik butang "Tutup" untuk menyelesaikan keselamatan WEP untuk penghala anda.