Bagaimana Mendapatkan Volume untuk Mengendalikan Vizio Dengan DVD

Banyak HDTV Vizio termasuk alat kawalan jauh pelbagai fungsi yang dapat digunakan sebagai alat kawalan jauh universal. Apabila alat kawalan jauh dipasang dengan peranti, seperti pemain DVD, alat kawalan jauh akan dapat dikendalikan seolah-olah ia adalah alat kawalan jauh standardnya. Ini termasuk dapat menyesuaikan kelantangan DVD. Untuk mendapatkan kawalan kelantangan dan fungsi lain yang berfungsi dengan alat kawalan jauh Vizio anda, anda perlu masuk ke aplikasi tetapan HDTV.

1

Sambungkan pemain DVD ke Vizio HDTV anda menggunakan kabel HDMI (kualiti HD), Komponen (kualiti HD), S-Video (berkualiti baik) atau Komposit A ​​/ V (kualiti baik-baik saja). Sekurang-kurangnya salah satu kabel ini akan dimasukkan ke dalam bungkusan pemain DVD. Panel sambungan terletak di bahagian belakang atau sisi HDTV anda.

2

Perhatikan sambungan yang anda gunakan untuk menyambungkan Vizio HDTV dan pemain DVD anda dan hidupkan kedua-duanya. Tekan butang "Sumber Input" pada alat kawalan jauh Vizio anda dan pilih sambungan yang anda gunakan. Tekan butang "OK" dan kemudian tekan butang "Menu" untuk membuka aplikasi tetapan HDTV.

3

Pilih opsi "Device Setup" dari aplikasi pengaturan dan pilih sumber input yang tepat (jika tidak dipilih secara otomatis). Pilih pilihan "Pemain DVD" untuk "Pilih Jenis Peranti" dan kemudian pilih jenama pemain DVD anda untuk tetapan "Pilih Jenama Peranti".

4

Tekan "Confirm Remote Connection" setelah anda memilih jenis dan jenama peranti dan kemudian tekan butang "Input power" pada alat kawalan jauh untuk cuba mengawal pemain DVD anda. Sekiranya pemain DVD dimatikan, tekan "Ia berfungsi." Alat kawalan jauh kini diprogramkan ke pemain DVD. Jika tidak mati, tekan "Cuba Kod Seterusnya" dan tekan butang "Input power" sekali lagi. Sebaik sahaja anda menemui kod yang betul, tekan "Ia berfungsi" untuk mengesahkan sambungannya. Anda kini dapat mengawal kelantangan DVD dengan alat kawalan jauh Vizio anda.