Cara Menghantar Ledakan E-mel di Microsoft Outlook

Ciri e-mel Microsoft Outlook dapat menerima pesan dari titik A ke titik B dengan cepat, tetapi ada cara untuk menjadikan sistem lebih efisien. Sekiranya anda mempunyai satu e-mel untuk dihantar kepada sekumpulan orang, anda dapat menyederhanakan prosesnya dan mengelakkan kemungkinan kesalahan input dengan mengirim ledakan e-mel.

Bersedia untuk Blast-off

Lancarkan Outlook dan klik butang "E-mel Baru". Klik butang "Ke" dan, jika perlu, pilih buku alamat. Dari sini, pilih penerima letupan anda, yang muncul mengikut urutan abjad. Tekan dan tahan kekunci "Ctrl", kemudian klik sekali pada setiap orang yang ingin anda sertakan dalam kumpulan. Sekiranya anda lebih suka melakukan buta - di mana penerima tidak dapat melihat nama satu sama lain - tambahkan satu nama ke medan "Kepada", kemudian klik medan "Bcc" dan tambahkan penerima di sini, kemudian klik "OKEY."

Jangan Meletup Terlalu Cepat

Periksa senarai penerima anda dengan teliti, kerana mudah untuk menambahkan orang yang salah semasa anda memilih beberapa orang dari senarai anda. Pastikan anda mengisi seberapa banyak pilihan e-mel, termasuk baris subjek dan beberapa teks. E-mel tanpa item ini boleh dianggap spam dan dialihkan dari peti masuk penerima yang anda maksudkan.

Senarai VIP

Pilihan Kumpulan Kenalan Outlook dapat membuat letupan lebih cepat dan tepat. Anda membuat senarai dengan mengklik pautan "Orang", kemudian mengklik menu "Tindakan". Pilih "Kumpulan Kontak Baru", ketik nama untuk kumpulan seperti "Pelanggan", dan klik "Pilih Anggota" untuk memilih dan memilih orang yang seharusnya berada dalam kumpulan anda. Klik "Simpan & Tutup" apabila persediaan Kumpulan Kenalan selesai.

Penafian Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Microsoft Outlook 2013. Maklumat ini mungkin sedikit berbeza dengan versi atau produk lain.