Bagaimana Memulakan Perniagaan Hadiah Peribadi

Hadiah yang diperibadikan membantu penerima meraikan tarikh-tarikh penting, majlis-majlis yang menggembirakan dan saat-saat yang tidak dapat dilupakan. Mulai dari idea individu, seperti bingkai foto dan gantungan kunci, hingga hadiah kumpulan, seperti hadiah peringatan, hadiah yang diperibadikan dapat memberikan pilihan perniagaan yang sesuai bagi mereka yang mempunyai kreativiti dan ketabahan. Pertimbangkan semua pilihan untuk memperibadikan hadiah, termasuk ukiran, ukiran dan lukisan, semasa membuat perniagaan hadiah peribadi anda. Fokus pada keseluruhan matlamat perniagaan anda dan inisiatif masa depan pada awalnya untuk memastikan kejayaan di jalan.

1

Susun rancangan perniagaan anda. Fokus untuk mengembangkan rancangan perniagaan yang teliti dan tepat. Kaji trend dan pesaing industri di kawasan anda. Kaji penawaran pesaing dan lihat untuk membezakan perniagaan hadiah anda dengan menawarkan barang khas dan pembungkusan yang dapat disesuaikan. Lihat harga, strategi penjualan dan konsep pemasaran. Tentukan bagaimana anda akan mengatur perniagaan anda, seperti hak milik tunggal atau syarikat terhad. Tentukan potensi keuntungan dan bina penyata kewangan penting, termasuk penyata pendapatan dan penyata aliran tunai. Dapatkan bantuan untuk mengembangkan rancangan perniagaan dengan melayari laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS.

2

Reka logo perniagaan dan tentukan nama. Buat logo wakil perniagaan hadiah anda dan kembangkan nama yang berkaitan dengan perniagaan hadiah yang diperibadikan. Sahkan ketersediaan nama yang anda pilih dengan menghubungi setiausaha pejabat negeri negeri anda dan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS. Daftarkan nama perniagaan dengan setiausaha pejabat negeri negeri anda.

3

Cari rumah untuk perniagaan anda. Cari lokasi yang sesuai dengan keperluan semasa dan matlamat masa depan perniagaan hadiah peribadi anda. Bagi mereka yang menumpukan perhatian untuk memperibadikan hadiah menggunakan kaligrafi, cat dan sulaman, pejabat rumah mungkin berfungsi pada awalnya. Pertimbangkan untuk mencari ruang komersial yang lebih besar jika anda merancang untuk menggunakan mesin untuk ukiran dan ukiran. Cari ruang niaga untuk produk anda, sama ada dalam talian atau di kedai tradisional.

4

Beli bekalan dan peralatan yang diperlukan. Cari pemborong di kawasan anda untuk mendapatkan bekalan yang berkaitan dengan perniagaan anda. Ini termasuk cat, berus, benang sulaman dan kain. Cari pembekal untuk produk termasuk barang kaca, seramik dan hiasan kayu. Beli peralatan berdasarkan keperluan dan reka bentuk perniagaan, seperti mesin ukiran dan sulaman.

5

Buat perniagaan di sekitar perniagaan anda. Pasarkan perniagaan anda kepada profesional tempatan yang mungkin memerlukan perkhidmatan anda. Fikirkan perancang perkahwinan, perancang acara dan syarikat penjualan promosi. Buat brosur atau katalog yang menunjukkan kegunaan hadiah yang diperibadikan untuk pengiktirafan pekerja dan ulang tahun dan serahkan kepada perniagaan tempatan. Hubungi perkhidmatan siswazah di pelbagai sekolah menengah dan kolej. Minta mereka memaparkan brosur dan brosur untuk perniagaan hadiah peribadi anda.