Cara Menggunakan PC sebagai Monitor Kedua ke Mac

Anda boleh memasang monitor kedua ke Mac anda untuk meningkatkan kawasan tontonan komputer anda. Port paparan mini yang disertakan di komputer anda membolehkan anda mengeksport video dari kad grafik ke paparan luaran. Mac anda boleh berfungsi dengan monitor apa pun dengan sambungan DVI atau VGA walaupun paparannya berasal dari PC lama.

1

Matikan PC dan monitor. Cari port sambungan di bahagian belakang monitor dari PC anda. Putuskan kabel video dari monitor. Tentukan sama ada anda mempunyai port VGA atau DVI. Port DVI berbentuk segi empat dan mempunyai pin berbentuk persegi. Pelabuhan VGA mempunyai tepi bulat dan pin bulat.

2

Masukkan penyesuai ke dalam "DisplayPort" di sisi Mac anda. Port ini mempunyai ikon monitor kecil di sebelahnya.

3

Sambungkan hujung kabel VGA atau DVI ke port pada penyesuai DisplayPort. Kunci kedua skru di sisi kabel untuk mengunci sambungan di tempatnya.

4

Sambungkan hujung kabel VGA atau DVI yang lain ke port sambungan di bahagian belakang monitor anda. Hidupkan monitor dan Mac anda akan mengenali monitor kedua secara automatik. Klik ikon "Paparan" pada bar alat Apple di bahagian atas layar dan klik "Buka Paparan Pilihan" untuk menyesuaikan tetapan paparan untuk monitor kedua.