Cara Menghapus Fail Outlook Sementara

Apabila anda tidak dapat melihat atau menambahkan lampiran dalam Microsoft Outlook, menghapus fail sementara Outlook secara manual mungkin akan membantu. Outlook membuat fail ini setiap kali anda melihat atau menambahkan lampiran. Walaupun biasanya menghapus fail setelah anda menutup lampiran atau mengirim mesej, fail-fail tersebut akan tersekat di folder sementara setiap kali Outlook ditutup tanpa diduga. Folder tidak hanya boleh penuh dari masa ke masa, tetapi sesiapa sahaja yang mempunyai akses ke komputer anda dapat melihat maklumat sensitif di lampiran.

1

Log masuk ke komputer anda dengan nama pengguna Windows yang sama yang anda gunakan semasa memeriksa surat Outlook anda.

2

Tekan "Windows-E" untuk melancarkan File Explorer atau Window Explorer.

3

Klik bahagian kosong dari bar alamat di bahagian atas penyemak imbas fail.

4

Ketik atau tampal yang berikut ke dalam bar alamat: C: \ Users \% username% \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Temporary Internet Files \ Content.Outlook \

5

Tekan enter." Windows memaparkan satu atau lebih folder bernama secara rawak yang mengandungi fail Outlook sementara anda.

6

Klik dua kali folder untuk memaparkan fail sementara.

7

Klik kanan fail yang ingin anda hapus, dan kemudian pilih "Padam" dari menu pop timbul. Klik "Ya" untuk mengesahkan dan menghantarnya ke tong sampah. Padamkannya dari tong sampah untuk membuangnya secara kekal.