Cara Menyimpan E-mel ke Microsoft Word

Anda boleh menyalin kandungan salah satu e-mel anda ke dokumen Microsoft Word sehingga anda dapat berkongsi kandungannya dengan salah satu pelanggan anda tanpa meneruskannya dari akaun anda. Ini juga memberi anda cara lain untuk mengarkibkan mesej lama dengan menyimpannya di cakera keras luaran atau stik USB tanpa perlu membuka akaun e-mel anda. Menyalin mesej anda ke Word juga membolehkan anda memformat semula penampilan mereka, jika perlu. Sekiranya anda menggunakan Outlook, anda boleh mengeksport e-mel anda ke format lain yang dapat dikenali oleh Word.

Salin dan tampal

1

Lancarkan Microsoft Word. Buka dokumen yang ingin anda salin e-mel atau buka yang baru.

2

Buka program e-mel anda. Log masuk ke akaun anda dan cari mesej yang ingin anda salin.

3

Klik sekali di dalam e-mel untuk memilihnya. Tekan "Ctrl-A" untuk memilih semua teks. Tekan "Ctrl-C" untuk menyalinnya.

4

Kembali ke Word dan klik pada bahagian dokumen di mana anda ingin meletakkan e-mel. Tekan "Ctrl-V" untuk menampal e-mel anda. Format seperti yang dikehendaki dan simpan fail Word.

Prospek

1

Buka Microsoft Outlook. Cari mesej yang ingin anda salin dan buka.

2

Pergi ke pita dan klik "Fail" dan kemudian "Simpan sebagai" sehingga tetingkap dialog muncul.

3

Pergi ke "Simpan sebagai jenis" dan klik pada menu drop-down. Tatal ke bawah dan pilih "Teks sahaja ( .txt)" atau "HTML ( .htm; * .html)." Pilih folder pada cakera keras anda di mana anda ingin menyimpan mesej dan kemudian klik butang "Simpan".

4

Lancarkan Microsoft Word dan buka dokumen yang anda simpan. Anda boleh menukarnya menjadi DOCX dengan memilih "File" kemudian "Save as" dari pita.