Senarai Apa Yang Diperlukan untuk Membuka Perniagaan Bar & Makanan Bakar

Perkara pertama yang anda dapati semasa anda hendak membuka bar dan panggangan ialah anda memerlukan banyak lesen dan izin. Selain menangani kerenah, anda juga mesti mendapatkan peralatan, pembekal dan kakitangan. Keperluan peraturan sering menjadi rumit ketika anda membuka bar kerana penjualan alkohol dikenakan pengawasan ketat oleh pemerintah. Fokus untuk mendapatkan semua asas yang anda perlukan untuk konsep restoran anda. Anda boleh menambah tambahan kemudian.

Lesen dan Permit

Anda memerlukan nombor pengenalan majikan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri sebelum memohon lesen dan izin lain. Memohon EIN anda dalam talian di IRS.gov. Pemerintah negeri dan daerah mengatur restoran, dan setiap negara memiliki peraturan yang tersendiri. Anda memerlukan lesen minuman keras untuk membuka bar, jadi perhentian pertama adalah agensi kawalan alkohol negeri anda.

Beri masa selama beberapa bulan untuk proses permohonan dan kelulusan. Tentukan sebelum anda memulakan jenis alkohol yang anda mahu sajikan. Lesen minuman keras berbeza-beza bergantung pada sama ada anda hanya menyajikan bir dan wain atau menawarkan minuman keras dan minuman campuran.

Hubungi jabatan kesihatan awam negeri anda untuk memohon izin perkhidmatan makanan dan mengatur pemeriksaan kesihatan beberapa minggu sebelum tarikh pembukaan anda. Pihak bomba tempatan juga mesti memeriksa tempat tersebut dan mengeluarkan izin penghunian.

Anda memerlukan lesen perniagaan. Ini biasanya nombor cukai yang dikeluarkan oleh bandar atau daerah percukaian daerah anda. Semasa anda memohon izin ini, ajukan soalan. Anda mungkin mendapati bahawa lesen dan izin tambahan diperlukan.

Melengkapkan Dapur

Peralatan dapur yang anda perlukan untuk memasang pemanggang mestilah bertaraf komersial untuk menahan penggunaan yang berat dan memenuhi standard kesihatan dan keselamatan. Sekurang-kurangnya, anda memerlukan pemanggang, kompor dan penggorengan lemak. Bergantung pada menu, anda mungkin juga memerlukan oven. Peralatan asas lain termasuk meja wap, meja persiapan, alat penyejuk masuk dan masuk, penyejuk, sink, rak dan mesin basuh pinggan komersial.

Barangan yang lebih kecil merangkumi periuk, perkakas, pinggan mangkuk, barang kaca dan peralatan memasak. Melengkapkan dapur mungkin merupakan bahagian paling mahal dalam projek anda; harganya di mana sahaja dari beberapa ribu dolar hingga ratusan ribu untuk dapur besar. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membeli barang terpakai yang baik di lelong peralatan restoran.

Bar dan Ruang Makan

Bar dan ruang makan lebih daripada sekadar kawasan perkhidmatan pelanggan. Dekorasi dan susun atur menentukan suasana yang dialami pelanggan. Dekorasi boleh menjadi elegan dan mahal di beberapa restoran, sementara bar bandar kolej dan panggangan mungkin dihiasi dengan karya seniman tempatan yang tidak dikenakan biaya. Dekorasi yang anda pilih bergantung pada konsep makan dan pasaran sasaran anda.

Peralatan untuk bar dan ruang makan merangkumi bar itu sendiri, serta bangku bar, bilik, meja dan kerusi. Item utama adalah sistem titik penjualan. POS bertindak sebagai daftar tunai, tetapi merangkumi penjejakan inventori dan pemprosesan kad kredit. Peralatan bar merangkumi penyejuk, penyimpanan tong bir, sistem ketuk bir dan rak untuk minuman keras dan minuman keras. Anda juga memerlukan sinki tangan, televisyen dan sistem muzik. Setiap bar mempunyai set perkakas dan peralatan kaca sendiri.

Urusan Bekalan Restoran

Untuk membuka restoran, anda mesti membuat perjanjian dengan pembekal. Mulakan dengan membuat senarai semua yang anda perlukan. Bir, anggur dan minuman keras tentu saja merupakan barang utama. Anda juga mesti mempunyai minuman ringan, buah, bahan minuman lain dan barang kertas. Bekalan dapur merangkumi daging, sayur-sayuran, perasa, minyak masak dan bekalan pembersih.

Untuk mencari pembekal, hubungi persatuan restoran tempatan anda. Membeli belah. Seperti perniagaan lain, firma pembekalan restoran berbeza dari segi harga dan terma. Tanya mengenai jadual penghantaran dan potongan. Anda mungkin juga ingin memanfaatkan sumber bekalan yang kurang konvensional, bergantung pada konsep restoran yang anda pilih.

Sebagai contoh, anda mungkin lebih suka membeli hasil segar dari pasar petani tempatan atau membeli bir dari kilang bir kraf tempatan.

Kakitangan Restoran yang boleh dipercayai

Pekerja yang boleh dipercayai dan berkemahiran adalah kemestian mutlak. Bersikap selektif dalam mengambil pekerja dapur dan pelayan. Lihat rujukan. Kerana anda membuka bar dan panggangan baru, anda harus mengupah pekerja berpengalaman untuk memulakannya.

Anda mungkin baik-baik saja dengan menggaji orang baru di industri restoran dan melatih mereka, tetapi adalah bijak untuk menangguhkannya sehingga anda mempunyai bar dan panggangan anda selama beberapa bulan.