Di manakah Roll Camera saya di iOS 7?

Rol Kamera pada iPhone, iPad atau iPod Touch anda mengandungi semua gambar dan video yang anda ambil bersama peranti. Anda dapat melihat dan mengurus gambar pada Roll Kamera anda dari aplikasi Foto di iOS 7. Anda juga dapat mengakses fail Roll Camera dari komputer Windows anda.

Aplikasi Foto

Semasa anda melancarkan aplikasi Foto di iOS 7, anda akan disajikan dengan paparan terpadu yang terdiri daripada semua gambar dari Rol Kamera, Aliran Foto dan sebarang album yang diselaraskan dari iTunes. Sekiranya anda terbiasa dengan aplikasi Foto di iOS 6, anda mungkin melihat pilihan Camera Roll hilang dari skrin. Dalam versi aplikasi yang baru, anda mesti mengetuk ikon "Album" terlebih dahulu dan kemudian mengetuk "Roll Camera" untuk membatasi tontonan gambar yang anda ambil dengan peranti tersebut.

Folder Gulung Kamera

Sekiranya anda ingin mengakses gambar Roll Camera dari komputer anda, pasangkan iPhone, iPad atau iPod Touch ke komputer anda dengan kabel USB. Peranti ini bertindak seperti kamera digital yang lain; anda boleh melancarkan penyemak imbas fail komputer anda dan mengklik ikon peranti untuk mengakses storan dalaman peranti. Untuk melihat fail yang merupakan sebahagian dari gulungan kamera anda, arahkan ke direktori "\ Internal Storage \ DCIM \". Direktori ini mengandungi satu atau lebih folder bernama "100APPLE," "101APPLE" dan sebagainya, yang menyimpan fail gambar anda.