Cara Membeli Kedai Francais Verizon

Francais Verizon, yang disebut kedai Wireless Zone sejak 1999, menarik minat pelabur perniagaan yang berpengalaman dalam komunikasi dan telefon bimbit. Barangan dan perkhidmatan kedai termasuk telefon bimbit dan aksesori tanpa wayar; Perkakasan dan perisian navigasi GPS; perkhidmatan selular prabayar; Verizon FIOS, rangkaian gentian optik berkelajuan tinggi; dan perkakasan dan perisian data tanpa wayar. Sekiranya telekomunikasi menarik minat anda, kedai Wireless Zone menduduki tempat yang baik dalam tinjauan D&B mengenai peluang francais pada tahun 2011. Memohon ke Verizon untuk mendapatkan francais melibatkan memenuhi syarat dan memilih perkhidmatan untuk kedai baru anda.

1

Kumpulkan rekod cukai dan dokumen kewangan anda untuk menentukan nilai bersih anda dan jumlah dana yang tersedia untuk pelaburan di kedai francais Wireless Zone. Keperluan francais pada tahun 2012 merangkumi modal berjumlah antara $ 125,000 hingga $ 228,500. Pemohon juga mesti membuktikan modal tunai $ 100,000 untuk peluang francais.

2

Berjumpalah dengan pemberi pinjaman tempatan untuk memenuhi syarat pinjaman untuk membantu membiayai yuran awal dan kos operasi untuk francais anda. Verizon menawarkan pembiayaan dalaman untuk francais dan kos permulaan; meneliti pinjaman perniagaan yang tersedia menyediakan kadar faedah dan bayaran pinjaman untuk dibandingkan dengan pakej kewangan Wireless Zone.

3

Gunakan borang permintaan dalam talian yang dihubungkan dari laman web korporat Wireless Zone untuk meminta pertimbangan untuk mendapatkan peluang francais. Borang tersebut meminta maklumat hubungan anda, termasuk alamat dan alamat e-mel dan nombor telefon anda, serta sejumlah modal cair anda yang tersedia untuk pelaburan di kedai.

4

Siapkan wawancara telefon dengan pasukan francais korporat Verizon dengan menjawab permintaan e-mel atau telefon untuk wawancara itu.

5

Ikuti temu ramah melalui telefon dengan pasukan francais korporat. Bersedia untuk menjawab soalan mengenai minat anda dalam perniagaan telekomunikasi dan khususnya sebab mengapa anda memilih francais Wireless Zone. Kaji pengalaman latar belakang, pendidikan dan latihan anda dan bersedia untuk menjelaskan bagaimana ini berkaitan dengan pemilikan kedai.

6

Hantarkan permohonan francais menggunakan borang dalam talian atau melalui borang kertas yang dihantar melalui surat AS.

7

Minta dan kaji dokumen pendedahan francais Verizon dan buat senarai kebimbangan dan pertanyaan untuk wakil syarikat. Minta wakil syarikat yang mengendalikan permintaan francais anda untuk salinan dokumen-dokumen ini. Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan menggariskan garis panduan kandungan untuk dokumen pendedahan francais dan menetapkan tempoh pemeriksaan mandatori sekurang-kurangnya 14 hari bagi bakal francaisi untuk mengkaji maklumat tersebut.

8

Bercakap dengan wakil korporat untuk menjawab sebarang pertanyaan dan kebimbangan yang anda ada mengenai maklumat mengenai pendedahan francais syarikat yang diberi mandat persekutuan.

9

Kirim permintaan anda untuk francais di lokasi geografi tertentu untuk persetujuan korporat. Gunakan surat balik atau alamat web yang tertera pada borang permintaan.

10

Dapatkan perjanjian francais Verizon dan dapatkan pengacara dengan pengalaman francais untuk menyemak dokumen dan menilai dokumen pendedahan francais syarikat.

11

Sewa profesional pemasaran dengan pengalaman francais untuk meninjau pendedahan untuk kemungkinan masalah dengan memasarkan francais baru untuk menentukan potensi kejayaan kedai francais anda. Memasarkan bendera merah untuk kedai francais baru biasanya merangkumi terlalu banyak kedai di pasar yang sama dan sejarah kegagalan kedai di kawasan pasaran sasaran anda.

12

Tandatangani perjanjian francais dan bayar yuran permohonan yang diperlukan.

13

Berjumpa dengan wakil pinjaman anda untuk menyelesaikan proses pinjaman perniagaan anda untuk membayar perkhidmatan francais dan korporat Verizon anda. Bawalah salinan maklumat prakualifikasi, perjanjian francais dan pendedahan untuk pemberi pinjaman anda.