Cara Menghapus Penyimpanan Tidak mencukupi untuk Catatan Galaxy

Apabila ruang memori dalaman Galaxy Note anda terlalu rendah, anda akan menerima mesej ralat yang menyatakan bahawa memori anda tidak mencukupi. Tanpa jumlah memori yang sesuai, anda tidak dapat melakukan fungsi yang paling mendasar pada peranti anda - seperti menyegerakkan e-mel anda, memasang kemas kini aplikasi atau menguruskan kalendar Google anda. Terdapat sejumlah trik, bagaimanapun, yang dapat membantu anda mengosongkan ruang dan mendapatkan Galaxy Note anda kembali ke prestasi optimum.

Padam Aplikasi Cache dan Pindahkan Aplikasi ke Kad SD

1

Tekan butang "Menu" dari skrin utama Catatan.

2

Ketuk "Tetapan", pilih "Aplikasi", lalu ketuk "Urus Aplikasi."

3

Ketik butang "Menu", dan kemudian susun semula aplikasi anda sehingga disusun mengikut ukuran, memaparkan yang lebih besar di bahagian atas senarai.

4

Ketuk aplikasi dan, jika pilihan tersedia, ketuk "Pindah ke Kad SD." Biarkan beberapa saat untuk aplikasi dipindahkan.

5

Ketuk "Kosongkan Cache" dan "Hapus Data", jika ada atau kedua-dua pilihan itu tersedia, dan kemudian biarkan beberapa saat untuk peranti menghapus sisa aplikasi yang tidak perlu yang masih ada di memori dalaman telefon anda.

6

Tekan butang "Kembali" untuk kembali ke senarai aplikasi yang anda pasang. Ulangi penghapusan cache dan eksport kad SD untuk aplikasi yang tinggal, perhatikan peningkatan jumlah ruang memori yang terdapat di bahagian bawah senarai Aplikasi.

Kosongkan Mesej Teks

1

Ketuk "Mesej" dari skrin utama Catatan anda.

2

Ketik utas MMS yang berisi foto atau video, dan kemudian arahkan ke mesej tempat elemen dilampirkan. Tekan lama jari anda pada video atau foto dan pilih "Simpan" untuk menyimpan fail media ke kad SD anda. Ulangi untuk lampiran MMS tambahan yang ingin anda simpan.

3

Tekan "Kembali" untuk kembali ke senarai Mesej utama. Tekan lama pada mesej yang anda tidak mahu simpan lagi dan ketik "Padam".

4

Ketuk "OK" untuk mengetahui amaran bahawa keseluruhan utas akan dihapuskan, dan kemudian biarkan peranti menghapusnya dari memori.

5

Ulangi untuk utas mesej tambahan.

Padamkan Log Panggilan

1

Ketuk ikon "Telefon" di skrin utama anda atau lancarkan aplikasi "Telefon".

2

Ketuk "Log Panggilan", tekan butang "Menu", dan kemudian ketuk "Padam Semua."

3

Sahkan keinginan anda untuk menghapuskan dengan mengetuk "OK" dan kemudian biarkan peranti membersihkan log panggilan.