Cara Menggunakan Google Voice untuk Mendail Nombor Dengan Sambungan

Google Voice membolehkan anda atau pekerja anda menghubungi nombor telefon apa pun dari telefon atau pelanggan Google Talk, termasuk nombor telefon perniagaan yang merangkumi sambungan. Sama seperti telefon lain, Google Voice tidak dapat menyambung terus ke pelanjutan yang ingin anda jangkau, tetapi anda boleh menyambung ke pelanjutan dengan langkah terpisah. Semua ciri dan fungsi Google Voice sama seperti ketika anda memanggil nombor telefon yang tidak mempunyai sambungan.

1

Buka penyemak imbas Web, arahkan ke ciri suara Google (pautan penuh di Sumber) dan log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan Google anda.

2

Klik butang "Panggil" merah di bahagian kiri atas skrin dan taipkan nombor telefon tanpa perluasan di medan "Nombor untuk Panggilan" yang muncul.

3

Klik menu lungsur turun berlabel "Telefon untuk Panggilan Dengan" dan pilih "Tempat Kerja", "Rumah", "Sel" atau "Google Talk." Klik butang "Sambung" di bawah untuk mendail nombor yang dimasukkan melalui telefon yang dipilih.

4

Jawab panggilan di telefon bimbit anda atau pelanggan Google Talk terbuka anda untuk menyelesaikan sambungan panggilan, dan kemudian masukkan nombor pelanjutan apabila sistem menjawab meminta anda untuk melakukannya.