Cara Memuat turun Beberapa Fail Dengan IDM Bukan Dokumen Web

Pengurus Muat turun Internet Tonec diintegrasikan ke dalam aplikasi Windows yang mengakses Internet, termasuk penyemak imbas Web yang popular, dan menyediakan kemampuan muat turun dipercepat yang disempurnakan sebagai aplikasi mandiri. Apabila anda perlu mengakses sekumpulan kertas putih dari laman penyelidikan atau sekumpulan foto produk atau video demo dari pustaka gambar pengeluar, IDM membolehkan anda merebut banyak fail sekaligus tanpa memasukkan HTML, CSS dan dokumen Web lain dalam muat turun anda . Cara anda menyediakan IDM File Grabber menentukan dokumen yang diperoleh IDM untuk anda.

1

Lancarkan IDM dan klik pada ikon "Grabber" berhampiran tepi kanan baris butang kawalan di bawah menu utama IDM. Buat projek Grabber baru untuk melancarkan wizard Site Grabber. Namakan projek anda, ketik atau tampal di alamat halaman Web yang mengandungi fail yang anda inginkan, dan pilih templat projek yang sesuai dengan jenis fail yang ingin anda muat turun. IDM merangkumi templat yang menyekat muat turun ke gambar, fail video dan jenis aset lain. Tandai kotak centang "Gunakan Kebenaran" dan masukkan butiran log masuk jika diperlukan. Klik butang "Seterusnya" untuk meneruskan.

2

Tentukan butiran menyimpan fail anda di skrin kedua penyihir Pengambilan Tapak. Anda boleh memberitahu IDM untuk mereplikasi struktur folder di laman web asal atau mengatasi persediaan asal. Klik pada butang "Seterusnya" untuk terus ke skrin ketiga dari penyihir Site Grabber.

3

Tetapkan bilangan tahap pautan untuk diterokai oleh IDM di luar halaman awal yang anda masukkan pada skrin wizard Site Grabber pertama. Anda boleh menangkap fail dari seluruh laman web atau hanya ke kedalaman tahap pautan yang ditentukan. Sekiranya anda memulakan halaman dalaman laman web, anda boleh mengarahkan IDM untuk melangkau halaman di atas tahapnya dengan mencentang kotak "Jangan Terokai Induk Direktori". Gunakan butang Lanjutan untuk mengakses skrin anak syarikat di mana anda dapat menentukan dan menyaring domain dan tahap dari mana anda boleh memuat turun. Klik pada butang "Seterusnya" untuk terus ke skrin terakhir dari penyihir Site Grabber.

4

Tapis jenis fail yang ingin anda muat turun dengan menggunakan menu lungsur untuk memilih mana yang akan disertakan dan dikecualikan. Anda boleh mengehadkan muat turun anda ke fail yang dihoskan secara langsung di laman web yang anda rujuk, yang memaksa IDM melangkau fail yang layak yang muncul dari host lain. Tandakan kotak centang "Mula Memuat turun Semua Fail yang Sesuai Sekali" untuk memulakan muat turun anda.