Cara Menyimpan Dua Kalendar pada iPhone

Sekiranya anda menyimpan kalendar berasingan untuk janji temu perniagaan dan peribadi atau menggunakan kalendar dari pelbagai sumber, anda boleh menambahkannya ke aplikasi Kalendar iPhone anda. Aplikasi Kalendar dapat memuatkan kalendar dari pelayan Microsoft Exchange Server, Google, Yahoo, CalDAV dan bahkan kalendar dalam talian yang anda kongsi. Anda boleh menetapkannya di bahagian Mel, Kenalan, Kalendar pada Tetapan iPhone. Setelah dikonfigurasikan, anda boleh mengakses kalendar yang anda perlukan di aplikasi Kalendar.

Menambah Kalendar Kedua

1

Ketuk "Tetapan" pada skrin utama iPhone dan kemudian ketuk "Mel, Kenalan, Kalendar." Ketuk "Tambah Akaun" untuk memasang akaun yang menyokong kalendar seperti "Google," Exchange "atau" Yahoo. "Masukkan maklumat yang diminta.

2

Ketuk "Lain" untuk menambah akaun CalDAV atau untuk menambahkan kalendar yang dilanggan. Pilih pilihan yang sesuai di bahagian bawah skrin dan ikuti arahan pada skrin.

3

Ketik nama akaun di skrin tetapan Mel, Kenalan, Kalendar setelah ditambahkan. Ketuk togol "Hidup / Mati" di sebelah Kalendar agar kalendar dapat diakses di aplikasi Kalendar iPhone.

Menggunakan Dua Kalendar

1

Lancarkan "Tetapan" dari skrin utama iPhone dan pilih "Surat, Kenalan, Kalendar." Tatal ke bahagian Kalendar di bahagian bawah skrin. Ketuk "Kalendar Lalai" untuk memilih kalendar yang anda mahu muncul secara lalai.

2

Ketuk togol "Makluman Kalendar Bersama" untuk menghidupkan fitur ini jika anda ingin diberitahu apabila acara bersama ditambahkan, diubah atau dihapus dari salah satu kalendar anda.

3

Lancarkan aplikasi "Kalendar" dari skrin utama. Kalendar lalai dipaparkan. Ketik butang "Kalendar" di sudut kiri atas dan kemudian ketuk kalendar yang ingin anda lihat atau sembunyikan dengan menambahkan atau membuang tanda semak di sebelah masing-masing. Klik "Selesai."

4

Navigasi ke mana-mana kalendar setelah memilihnya. Tambahkan acara dengan mengetuk butang "+" di sudut kanan atas dan masukkan tajuk, lokasi dan masa di ruang yang tersedia. Ketik "Selesai."