Menukar Yahoo! Pilihan Carian Selamat

Malah istilah carian yang tidak berbahaya dapat memberikan hasil yang tidak sesuai dari mesin carian Web, yang bermasalah untuk komputer keluarga. Untuk mengelakkan kandungan berorientasi dewasa muncul dalam hasil carian ketika anda menggunakan mesin carian Yahoo, aktifkan fitur SafeSearch untuk penapisan kandungan. Dengan mengubah pilihan anda, anda dapat menyaring gambar, video dan kandungan halaman Web yang tidak sesuai untuk kanak-kanak. Log masuk ke akaun Yahoo anda untuk mengunci pilihan SafeSearch, yang akan mengelakkan pengguna lain dari komputer yang sama mengubah atau mematikan ciri ini.

1

Navigasi ke laman utama Yahoo dan klik butang "Log Masuk" di sudut kanan atas.

2

Masukkan ID dan kata laluan Yahoo anda, dan kemudian klik butang "Log Masuk".

3

Masukkan istilah carian di kotak input di bahagian atas halaman dan kemudian klik butang "Cari" biru untuk melihat halaman hasil carian.

4

Arahkan kursor tetikus anda ke atas ikon berbentuk gear yang berwarna ungu di sudut kanan atas halaman dan pilih "Keutamaan" dari senarai pilihan.

5

Klik senarai drop-down di bahagian SafeSearch dan pilih pilihan anda. Pilihan "Ketat" menyaring laman web, gambar dan video, sementara "Sederhana" hanya menyaring gambar atau video. Untuk mematikan fitur SafeSearch, pilih pengaturan "Off".

6

Klik "Kunci" di bahagian SafeSearch jika anda ingin mengelakkan orang lain yang menggunakan komputer anda mengubah pilihan anda setelah anda log keluar.

7

Klik butang "Simpan" berwarna biru di bahagian bawah halaman untuk menyimpan pilihan carian anda.