Cara Memformat Kingston Micro yang Dilindungi Tulis

Kingston microSD dan microSDHC adalah versi mini kad SD standard. Kad memori kecil ini direka untuk peranti mudah alih, seperti telefon dan pemain MP3 ultra mudah alih. Walaupun ukuran kad mikro, yang berukuran lebih kecil dari ukuran lakaran kecil anda, menghalang kemasukan sistem perlindungan tulis, penyesuai kad yang digunakan untuk membaca kad tersebut mengandungi utiliti tersebut. Untuk memformat kad microSD atau microSDHC Kingston, anda mesti melumpuhkan perlindungan tulis ini terlebih dahulu.

1

Masukkan Kingston microSD atau microSDHC ke dalam pembaca kad yang disertakan. Kad microSD mempunyai anak panah yang menunjuk ke arah penyisipan. Tekan bahagian pertama dengan kedua-dua penyesuai dan label kad menghadap ke atas.

2

Tekan suis tangan kiri penyesuai ke hadapan ke posisi tidak terkunci.

3

Masukkan penyesuai kad ke pembaca kad komputer anda.

4

Klik "Buka Folder untuk Melihat Fail" di tetingkap AutoPlay.

5

Klik kanan huruf pemacu kad microSD, dan pilih "Format."

6

Klik "Mula", kemudian "OK" di skrin pengesahan. Pilihan pemformatan lalai disyorkan, jadi jangan ubahnya. Pilihan ini termasuk Sistem Fail, yang mencerminkan pilihan yang ada, label kelantangan dan pilihan "Format Pantas". Menghapus centang pilihan terakhir ini secara signifikan meningkatkan masa pemformatan, tetapi akan menghapus data secara lebih menyeluruh. Dalam kebanyakan kes, tidak perlu. Windows akan memberitahu anda apabila pemformatan selesai.