Bagaimana saya boleh mendapatkan borang W-2 yang terdahulu untuk dicetak?

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mungkin diwajibkan memberi pekerja W-2 setiap tahun, biasanya pada 31 Januari. Anda juga diminta untuk mengemukakan borang tersebut kepada Pentadbiran Jaminan Sosial, yang meneruskan data ke Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri . W-2 yang anda ajukan harus sesuai dengan tahun cukai pekerja ditahan. Sekiranya tahun cukai adalah tahun sebelumnya, anda boleh mendapatkan borang kosong yang diperlukan.

1

Lawati laman web IRS untuk mengambil dan mencetak borang W-2 tahun lalu. Klik pada "Perniagaan" di bahagian atas laman utama.

2

Pilih "Borang dan Penerbitan" dari sebelah kiri halaman. Dari bahagian "Muat turun Borang dan Penerbitan oleh", pilih "Tahun-tahun Sebelumnya."

3

Ketik "W-2" di kotak "Cari", kemudian tatal senarai dokumen untuk tahun sebelumnya W-2 yang anda perlukan. Pilih pilihan yang bertuliskan "Form W-2" dengan tahun yang sesuai. Cetak borang secara percuma. Anda juga boleh mendapatkan arahan untuk menyelesaikan tahun sebelumnya W-2 dari bahagian laman web ini.