Cara Memasang Semula Skype

Hari ini, pemilik perniagaan boleh menggunakan Skype untuk melakukan wawancara kerja dengan pemohon jarak jauh, atau mengadakan persidangan video dengan pelanggan, pelanggan dan juga rakan perniagaan. Sekiranya Skype tidak berfungsi seperti yang diharapkan dan terus menerus hancur atau membeku, memasang semula aplikasi akan memperbaiki fail yang rosak atau hilang. Sebelum memasang salinan baru Skype, penting untuk menghapus program yang rosak sepenuhnya. Menghapus Skype melibatkan menyahpasang program dan membuang fail program, folder dan entri pendaftaran. Apabila anda menghapus semua jejak Skype, anda mengurangkan kemungkinan menghadapi masalah muat turun atau pemasangan semasa anda memasang semula program.

1

Tutup Skype jika program ini sedang dijalankan.

2

Klik butang "Mula", ketik "% appdata% \ skype" (tanpa petikan) di kotak carian dan kemudian tekan "Enter."

3

Cari folder Skype dan Gambar dan pindahkan ke lokasi lain seperti desktop untuk menyimpan maklumat Skype peribadi anda.

4

Klik butang "Mula", ketik "Program dan Ciri" (tanpa petikan) di kotak carian, dan kemudian tekan "Enter" untuk melancarkan tetingkap program.

5

Pilih "Skype" dari senarai program yang dipasang, klik butang "Nyahpasang" dan kemudian masukkan kata laluan pentadbir anda untuk mengesahkan. Tunggu Skype dikeluarkan dari komputer anda.

6

Klik butang "Mula", ketik "% appdata%" (tanpa petikan) di kotak carian dan kemudian tekan "Enter." Cari folder Skype dan hapuskannya.

7

Klik menu "Mula" dan klik "Komputer." Klik dua kali pemacu "C:", dan kemudian klik dua kali folder "Program Files".

8

Cari folder Skype dan SkypePM dan hapuskannya.

9

Klik menu "Mula", ketik "regedit" (tanpa petikan) di kotak carian dan tekan "Enter" untuk melancarkan Registry Editor.

10

Klik menu "Edit" dan klik "Cari." Ketik "Skype" (tanpa petikan) di kotak carian dan tekan "Enter."

11

Klik kanan fail Skype yang muncul dan klik "Padam." Tutup Editor Pendaftaran.

12

Lawati laman web Skype, klik "Dapatkan Skype," pilih sistem operasi anda dan kemudian klik "Muat turun Skype" untuk memasang semula program (pautan di Sumber).

13

Klik butang "Mula", ketik "% appdata% \ skype" (tanpa petikan) di kotak carian dan kemudian tekan "Enter."

14

Pindahkan dua folder yang anda letakkan di desktop ke folder Skype yang anda buka untuk memulihkan maklumat peribadi anda.