Apa Kertas Kerja Undang-undang yang Diperlukan untuk Memulakan Perniagaan?

Di sebalik ketakutan banyak calon usahawan, memulakan perniagaan kecil adalah proses yang agak mudah. Tidak perlu mengeluarkan wang beratus-ratus dolar untuk membayar peguam atau syarikat untuk membuat perniagaan anda untuk anda. Di kebanyakan negeri, beberapa bentuk dan yuran kurang dari $ 100 biasanya diperlukan untuk menggantung kayuhan anda sebagai pemilik perniagaan kecil.

Artikel Penubuhan atau Pertubuhan

Memfailkan artikel penggabungan dengan jabatan perkhidmatan komersial negeri untuk memulakan entiti korporat. Syarikat adalah entiti undang-undang penuh dengan hak mereka sendiri, dengan tanggungan cukai mereka sendiri. Namun, untuk memulakan syarikat dengan tanggungan terhad, failkan artikel organisasi. LLC menyediakan beberapa faedah syarikat, termasuk perlindungan dari tanggungjawab peribadi untuk kewajipan perniagaan, sambil memberikan kadar cukai yang lebih baik untuk perniagaan kecil.

Kedua-dua dokumen tersebut biasanya merangkumi nama syarikat, tujuannya, alamat surat dan pegawai utama. Dapatkan nasihat peguam perniagaan atau peguam yang berkelayakan sekiranya anda tidak pasti sama ada syarikat atau LLC sesuai untuk anda.

Sijil Nama Yang Diandaikan

Pemilikan - perniagaan yang mempunyai satu pemilik dan tidak memisahkan peribadi dari liabiliti cukai profesional - merupakan jenis syarikat yang paling mudah dibentuk. Di kebanyakan negeri, seorang pengusaha mengunjungi pejabat kerani daerah, mengisi sijil nama yang diandaikan dan membayar yuran nominal. Sejak itu, nama yang diandaikan (nama perniagaan) menjadi alias pemilik perniagaan yang diakui sah.

Perkongsian yang tidak diperbadankan yang memilih untuk tidak menggunakan perkongsian dengan tanggungan terhad juga mengemukakan sijil dengan nama yang diandaikan, tetapi rakan kongsi harus mempunyai perjanjian perkongsian yang ditandatangani sebelumnya.

Nombor Pengenalan Majikan

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri mengeluarkan Nombor Pengenalan Majikan (EIN). EIN adalah ID cukai asas perniagaan atau entiti bukan untung. Banyak bank dan pemberi pinjaman komersial memerlukan EIN sebelum mereka membuka akaun bertaraf perniagaan dengan syarikat baru.

Cara termudah untuk mendapatkan EIN adalah dalam talian: Lawati IRS.gov dan isi Borang SS-4 secara percuma. Bentuknya terdiri daripada beberapa soalan mudah, dan apabila anda selesai, IRS memberikan surat segera dengan EIN yang dilampirkan.

Lesen Perdagangan Profesional

Sebilangan besar negeri memerlukan lesen yang sangat khusus untuk menjalankan perniagaan dalam perdagangan tertentu. Pembina, tukang kayu dan tukang paip biasanya dilesenkan, begitu juga penyiasat swasta dan penyedia penjagaan kanak-kanak. Semakin banyak negeri juga melantik ahli terapi urut. Louisiana, pada tahun 2010, menghapuskan undang-undang negara yang sudah lama mewajibkan penjual bunga untuk dilesenkan melalui lembaga profesional penyusun bunga.

Di Texas, puluhan profesi diatur, dari doktor dan peguam hingga ahli geosains dan pereka dalaman. Periksa dengan pejabat perkhidmatan perniagaan negeri anda untuk mengesahkan sama ada lesen atau izin khas diperlukan, atau sama ada pekerja individu memerlukan lesen profesional atau penjamin jaminan sebagai syarat pekerjaan di industri.

Lesen dan Permit Tempatan

Daerah dan bandar kadang-kadang memerlukan lesen tertentu. Banyak daerah mengawal pengeluaran lesen minuman keras, misalnya, dan beberapa bandar memerlukan izin untuk menjalankan aktiviti komersial dalam komuniti zon tertentu atau di dalam batas bandar. Hubungi pegawai daerah, bandar dan bandar di bidang kuasa perniagaan baru untuk menentukan sama ada peraturan pendaftaran atau perlesenan tempatan berlaku.

Perhatikan izin cukai jualan. Sebilangan besar negeri dan banyak pemerintah daerah menilai cukai atas penjualan banyak barang dan perkhidmatan, jadi pastikan sama ada perniagaan anda wajib memungut cukai ini, kemudian dapatkan izin yang diperlukan. Sebagai contoh, Houston tidak mempunyai lesen perniagaan khusus, tetapi bandar ini memerlukan pelesenan untuk industri seperti pembuangan sampah dan pengendali makanan.