Cara Merakam Mesej Suara pada iPhone 4

Sekiranya anda seperti ramai profesional perniagaan, beberapa idea terbaik anda datang semasa anda berada di luar meja dan bersendirian dengan fikiran anda, seperti semasa perjalanan jauh atau ketika sibuk dengan trafik jam sibuk. Masalah dengan sumbang saran ini ialah mereka sering hilang sebelum anda berpeluang untuk menuliskannya. Apple iPhone 4 menawarkan penyelesaian dengan ciri Memo Suara. Utiliti mudah ini membolehkan anda menentukan pesanan suara yang disimpan secara automatik untuk pengambilan atau perkongsian kemudian dengan rakan sekerja.

1

Ketik aplikasi "Memo Suara" di skrin utama iPhone anda.

2

Ketuk butang "Rakam" berwarna merah di sebelah kiri untuk mula merakam pesanan suara anda. Bergantung pada tetapan anda, anda mungkin mendengar bunyi deringan pendek yang menunjukkan anda sudah mula merakam.

3

Bercakap dengan jelas ke mikrofon atas, yang terletak di antara bicu alat dengar dan butang Tidur / Bangun.

4

Ketuk butang "Berhenti" persegi di sebelah kanan untuk berhenti mengekod semula. Sebagai alternatif, tekan butang "Jeda" di sebelah kiri untuk menghentikan rakaman buat sementara waktu; tekan sekali lagi untuk menyambung semula.

5

Ketuk butang "Daftar", yang menggantikan butang Berhenti, untuk melihat mesej suara yang disimpan dan secara automatik mulai memainkan yang baru anda rakam.

6

Tekan "Kongsi" dan pilih "MMS" atau "E-mel" untuk berkongsi mesej secara pilihan.

7

Ketuk "Selesai" untuk kembali ke skrin rakaman.