Cara Mendapatkan Salinan Artikel Pemerbadanan di Delaware

Di Delaware, perakuan penggabungan adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan kertas kerja pembentukan syarikat. Sijil penggabungan syarikat Delaware mengandungi nama sah perniagaan, lokasi syarikat dan jumlah saham syarikat yang berkuasa mengeluarkannya kepada pemegang saham yang berpotensi. Nama dan alamat setiap syarikat gabungan terdapat dalam sijil dan nama dan alamat orang atau perniagaan yang bertanggungjawab untuk menerima dokumen undang-undang yang diserahkan terhadap perniagaan. Salinan sijil penggabungan yang diperakui mungkin diperlukan bagi syarikat untuk membuat akaun bank dan membuktikan kewujudan perniagaan secara sah.

1

Cetak memo pemfailan dari laman web Jabatan Negara Delaware. Ambil memo pemfailan secara langsung di John G. Townsend Bldg., 401 Federal St., Dover, DE 19901. Hubungi (302) 739-3073 untuk memo pengisian kosong yang dihantar melalui pos.

2

Lengkapkan memo pemfailan. Berikan nama syarikat atau individu dan alamat pengembalian syarikat. Sertakan nombor telefon, nombor faks dan alamat e-mel orang yang dihubungi. Nyatakan permintaan untuk salinan perakuan penggabungan yang disahkan dan nyatakan jumlah salinan yang diminta. Sampaikan kaedah penghantaran yang dikehendaki dan berikan nombor kad kredit, kod keselamatan dan tarikh luput.

3

Hantarkan memo pemfailan ke Jabatan Negara Delaware. Faks memo pemfailan ke (302) 739-3812 atau hantarkannya ke Jabatan Negara Delaware. Failkan memo itu sendiri di pejabat Jabatan Negara Delaware. Sehingga 2011, harganya $ 50, ditambah $ 2 setiap halaman untuk mendapatkan salinan sijil penggabungan yang disahkan.