Bagaimana Memulakan Penjagaan Harian di Virginia

Di Virginia, pelbagai lesen disediakan untuk menjaga kanak-kanak dari pelbagai peringkat umur dan kumpulan. Untuk membuka pusat jagaan harian berlesen Virginia, anda mesti mengisi permohonan yang sesuai dan menyerahkan pusat anda ke banyak pemeriksaan. Pemeriksaan berterusan sepanjang anda mengendalikan pusat jagaan harian.

1

Ikuti sesi orientasi di mana wakil Jabatan Perkhidmatan Sosial Virginia memandu anda melalui langkah-langkah mendapatkan lesen jagaan harian Virginia. Pada akhir sesi, dapatkan sijil dan tarikh penyertaan anda dalam bengkel.

2

Dapatkan kemudahan yang anda rancangkan untuk digunakan. Lakukan pengubahsuaian yang diperlukan untuk memenuhi syarat untuk jenis penitipan anak yang akan anda jalankan, seperti pemasangan lebih banyak kemudahan tandas. Siapkan perjumpaan dengan pemeriksa kod bangunan tempatan untuk mengesahkan bahawa pusat jagaan harian anda memenuhi kod pengezonan dan bangunan tempatan.

3

Pesan paket lesen sekurang-kurangnya 60 hari sebelum anda merancang untuk membuka pusat jagaan harian anda. Pada masa penerbitan, bayaran untuk ini adalah $ 30.

4

Menggaji pekerja yang mempunyai latihan dalam penjagaan anak. Bergantung pada perkhidmatan yang anda tawarkan, individu-individu ini mungkin perlu menjalani latihan pascakunder dalam pendidikan awal kanak-kanak. Anda memerlukan satu pekerja setiap empat bayi; seorang dewasa setiap lima balita; satu orang dewasa setiap 10 kanak-kanak berumur dua dan tiga tahun; satu orang dewasa setiap 12 kanak-kanak berusia empat tahun dan satu orang dewasa setiap 20 kanak-kanak usia sekolah dalam jagaan anda.

5

Mulakan portfolio maklumat untuk dimasukkan ke dalam paket aplikasi. Ini termasuk lukisan skala kemudahan anda yang merangkumi pintu keluar kecemasan. Letakkan sijil anda dari latihan orientasi dalam portfolio. Dapatkan pemeriksaan latar belakang untuk semua pekerja dan diri anda dan sertakan mereka dalam portfolio. Buat janji temu dengan pihak bomba setempat untuk pemeriksaan keselamatan bangunan dan jabatan kesihatan daerah untuk pemeriksaan sanitasi alam sekitar. Sertakan hasil dalam portfolio. Dapatkan borang untuk pemeriksaan ini dari laman web Jabatan Sosial Virginia.

6

Berikan latihan pertolongan cemas dan CPR untuk pekerja anda. Mendokumentasikan latihan dan sertakan dalam portfolio anda.

7

Lengkapkan paket lesen. Tandatangan dan tarikhkannya. Kirimkannya, bersama dengan maklumat yang anda kumpulkan, ke Jabatan Perkhidmatan Sosial. Setelah jabatan menerima permohonan itu, seorang pekerja ditugaskan. Berjumpa dengan pekerja dan selesaikan segala tugas yang belum selesai yang masih ada. Setelah DSS meluluskan permohonan anda atas cadangan pekerja anda, anda boleh membuka perniagaan.