Cara Membuat Akaun Motorola Blur

Motorola Blur, lebih dikenali sebagai MOTOBLUR, adalah kulit antara muka pengguna untuk beberapa telefon bimbit Android yang dihasilkan oleh Motorola. Akaun MOTOBLUR menghubungkan laman rangkaian sosial, seperti Facebook dan Twitter, dengan e-mel dan perkhidmatan serupa dan memaparkan kemas kini pada satu skrin. Pemilik perniagaan dan pekerja yang perlu mengikuti aspek rangkaian sosial syarikat dapat mengurangkan masa yang diperlukan untuk memeriksa semua akaun dengan menghubungkannya dengan MOTOBLUR. Anda diminta untuk membuat akaun MOTOBLUR ketika pertama kali menghidupkan telefon pintar Motorola yang merangkumi antara muka pengguna.

1

Hidupkan telefon pintar anda dengan menekan dan menahan butang "Kuasa". Apabila telefon selesai boot, skrin "Selamat Datang di MOTOBLUR" muncul.

2

Ketuk menu drop-down "Sila pilih bahasa", pilih bahasa yang ingin anda gunakan untuk telefon, dan kemudian ketuk butang "Mula".

3

Sentuh butang radio di sebelah "Daftar akaun baru" dan kemudian ketik "Seterusnya."

4

Ketik dan baca "Syarat Perkhidmatan MOTOBLUR", "Perjanjian Lesen Pengguna Akhir" dan "Pernyataan Privasi" untuk memahami bagaimana Motorola mengendalikan maklumat dan hak yang anda miliki dengan akaun MOTOBLUR anda. Sentuh kotak di sebelah "Saya setuju", kemudian ketik "Seterusnya."

5

Ketik medan borang di sebelah "Nama Anda", dan masukkan nama depan dan belakang anda.

6

Sentuh medan borang "ID MOTOBLUR" dan masukkan alamat e-mel yang ingin anda kaitkan dengan akaun anda. Anda mesti menggunakan alamat e-mel yang sah yang boleh anda akses.

7

Masukkan kata laluan untuk akaun di medan borang "Kata Laluan", ketik sekali lagi di bidang "Sahkan Kata Laluan" dan kemudian ketuk "Seterusnya" untuk meneruskan. Skrin pengesahan muncul dengan nama akaun dan alamat e-mel anda.

8

Sentuh "Sahkan" jika maklumat itu betul, atau "Kembali" jika anda perlu mengubah beberapa maklumat. Apabila anda mengesahkan maklumat anda, skrin "Tahniah" akan muncul.

9

Ketik "Seterusnya." Senarai ikon rangkaian sosial dan akaun e-mel muncul di skrin.

10

Sentuh salah satu ikon untuk menghubungkan rangkaian sosial itu dengan akaun MOTOBLUR anda, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda dan kemudian klik "Seterusnya." MOTOBLUR memaut ke akaun itu dan kembali ke skrin dengan ikon rangkaian sosial.

11

Masukkan maklumat untuk semua rangkaian sosial dan akaun e-mel yang ingin anda pautkan ke MOTOBLUR dan kemudian ketik butang "Selesai Menambah Akaun". Skrin "Sumber Foto" muncul.

12

Ketuk menu lungsur turun dan pilih laman rangkaian sosial tempat anda ingin menarik foto untuk kenalan anda. Contohnya, jika rakan Facebook anda adalah kenalan di telefon anda, gambar profil di Facebook ditambahkan ke maklumat kenalan di telefon anda.

13

Sentuh "Selesai" untuk menyelesaikan pembuatan akaun MOTOBLUR anda.