Cara Membuat Ulasan YouTube yang Baik

Video YouTube yang bagus dibuat dengan kualiti dan kandungan yang luar biasa. Ulasan berbeza dengan jenis video lain kerana fokusnya tidak hanya kepada anda sebagai pencipta, tetapi juga pada kandungan yang anda bincangkan. Kandungan berkualiti berasal dari menggunakan peralatan yang sesuai dan berpengalaman dalam perkara yang ingin anda bincangkan. Video yang dibuat dengan baik, pada gilirannya, dapat menjadi sumber pendapatan apabila anda mengaktifkan iklan, terutama jika anda terus memuat naik konten baru secara berkala.

Gunakan Peralatan Rakaman Berkualiti

Komen berkualiti baik terdiri daripada pelbagai bahagian: kualiti visual, kualiti audio dan kualiti kandungan. Anda boleh mencuba menjadikan video anda kelihatan dan baik dengan memastikan anda menggunakan peralatan dan perisian yang betul. Cuba rakam dan hasilkan video anda dalam 720p hingga 1080p, pada 30fps, jika anda mampu. Anda boleh merakam lebih dari 30 bingkai sesaat, tetapi YouTube menghadkan semua video hingga 30. Apabila anda merakam komen anda, gunakan mikrofon dan alat dengar yang berkualiti, sehingga anda tidak memberikan maklum balas.

Bercakap dengan jelas, Elakkan Gagap

Dengan komen, cara anda bercakap dan apa yang anda katakan itu penting. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk berbicara dengan cepat, cuba lakukan latihan atau jalankan apa yang ingin anda katakan sebelum anda merakam. Pengisi yang gagap dan canggung dapat memalingkan penonton dengan cepat. Jangan merasa anda perlu mengisi setiap saat masa rakaman dengan suara anda - kesunyian boleh diterima dan kadang-kadang, bahkan dialu-alukan. Bercakap dengan jelas dan cuba untuk tidak terdengar monoton atau tidak berminat dengan apa yang anda bicarakan. Ulasan anda adalah perkara yang disukai orang, jadi jadikannya menarik dan tulen.

Gunakan Intros dan Pendek Pendek

Mempunyai grafik intro dan / atau outro boleh diterima, tetapi tetap pendek. Penonton baru terutamanya, akan mencari video, dan jika anda tidak sampai ke titik cukup cepat, mereka mungkin akan pergi. Sama-sama membosankan bagi penonton setia, yang menonton siri komen, untuk menonton intro yang sama setiap masa. Simpan pengenalan sehingga hanya beberapa saat. Anda mendapat sedikit kelonggaran dengan outro, kerana mereka mengikuti kandungan anda, jadi ini adalah tempat yang baik untuk meletakkan pautan ke akaun media sosial anda, bercakap mengenai kemas kini atau melihat video seterusnya. Namun, berhati-hatilah untuk tidak membanjiri penonton anda dengan muzik yang kuat, rambling lama, tidak berkaitan atau berlangganan, suka dan kongsi permintaan.

Petua Kandungan

Sekerap yang anda boleh, buat perkara-perkara mudah. Tidak mempunyai terlalu banyak teks atau terlalu banyak tindanan pada video anda. Anda juga tidak perlu mempunyai kamera depan, kecuali jika anda menganggapnya sangat mustahak untuk kandungan anda. Elakkan menggunakan banyak anotasi; gunakannya dengan berhati-hati dan jangan menutup layar atau menyimpannya terlalu lama. Sekiranya komen anda adalah sebahagian daripada rangkaian video, berikan ringkasan ringkas video masa lalu di pengenalan anda. Ini akan menyelamatkan penonton daripada harus kembali dan menonton sejumlah video untuk mengejar ketinggalan jika semua yang mereka mahukan adalah ringkasan.