Buku Pantas & Keserasian Dengan Apple

Pada saat penerbitan, lebih dari tiga juta perniagaan kecil menggunakan perisian perakaunan QuickBooks untuk melacak maklumat akaun, perbelanjaan, gaji dan cukai mereka, menurut pengilang QuickBooks, Intuit. Komputer Apple dan peranti mudah alih semakin banyak digunakan dalam lingkungan perniagaan, membuat permintaan untuk aplikasi QuickBooks yang berjalan pada perangkat Apple lebih menekan dari sebelumnya.

Buku Pantas untuk Mac

QuickBooks untuk Mac 2013 tersedia untuk komputer Mac yang menjalankan OS X versi 10.7 atau 10.8. Versi QuickBooks ini kira-kira setara dengan QuickBooks Pro untuk PC. Ini adalah produk tingkat awal, dan tidak termasuk fitur tingkat perusahaan yang ditawarkan QuickBooks Premier dan QuickBooks Enterprise Solutions.

Buku Pantas untuk Peranti iOS

Sekiranya perniagaan anda sudah menggunakan produk QuickBooks untuk PC, tetapi anda sudah mulai menggunakan peranti mudah alih Apple seperti iPhone atau iPad untuk menguruskan perniagaan anda dari jauh, aplikasi QuickBooks Mobile dapat menjimatkan masa dan usaha anda. Daripada menyimpan resit yang akan dimasukkan pada akhir minggu, aplikasi QuickBooks Mobile membolehkan anda memasukkan pembelian perniagaan anda secara langsung ke dalam QuickBooks di iPhone, telefon Android atau iPad anda.

Batasan

Walaupun Intuit memiliki produk QuickBooks untuk komputer Apple, perniagaan yang memerlukan lebih banyak kerumitan daripada penawaran produk tahap awal terbatas pada versi QuickBooks khusus PC. Di samping itu, walaupun aplikasi QuickBooks Mobile dapat berjalan pada perangkat mudah alih Apple, ia memerlukan versi QuickBooks PC kerana tidak berjalan sebagai aplikasi mandiri, dan juga tidak diselaraskan dengan versi QuickBooks Mac.

Buku Pantas Dalam Talian

Perkhidmatan QuickBooks Online adalah alternatif daripada perisian desktop QuickBooks. Ini menawarkan banyak fitur yang tersedia dalam versi desktop QuickBooks Pro, tetapi dengan biaya masuk yang lebih rendah. QuickBooks untuk Mac 2013 berharga kira-kira $ 200 untuk penulisan ini, sementara QuickBooks Online berharga antara sekitar $ 13 dan $ 63 sebulan dengan tempoh percubaan percuma selama 30 hari. QuickBooks Online serasi dengan Safari 4 atau lebih baru, Firefox 5 atau lebih baru, dan Chrome untuk Mac.