Cara Memasang Penghala Tanpa Wayar Netgear Tanpa CD

CD yang disertakan dengan penghala wayarles Netgear anda menyertakan wizard yang memudahkan pemasangan, tetapi anda tidak memerlukannya untuk memasang penghala dalam perniagaan anda. Sekiranya CD anda hilang atau rosak, panel kawalan Netgear masih tersedia untuk komputer yang secara fizikal disambungkan ke rangkaian. Dari panel kawalan ini, anda boleh menyiapkan rangkaian wayarles anda, menambahkan protokol keselamatan, menukar kata laluan pentadbir dan melihat peranti yang sedang disambungkan ke rangkaian anda.

1

Sambungkan penghala tanpa wayar ke modem anda dengan kabel Ethernet yang dipasang ke port "Internet" atau "Line In". Sambungkan penghala ke komputer anda dengan kabel rangkaian tambahan dari salah satu port bernombor di bahagian belakang penghala anda. Kemudian, setelah penghala dikonfigurasikan, anda boleh memutuskan sambungannya dari komputer anda. Pasang penghala ke sumber kuasa dan tekan butang kuasa.

2

Buka penyemak imbas anda dan arahkan ke IP berikut: //www.routerlogin.net. Log masuk dengan nama pengguna lalai "admin" dan kata laluan "kata laluan."

3

Klik pautan "Tetapan Tanpa Wayar" dari papan pemuka penghala anda untuk menukar tetapan. Untuk menukar nama rangkaian anda, masukkan nilai baru di bidang "SSID". Pilih pilihan keselamatan dari senarai, seperti WEP atau WPA, untuk melindungi rangkaian anda daripada penceroboh dan memerlukan kata laluan untuk akses.

4

Klik butang "Terapkan" untuk menukar tetapan tanpa wayar. Anda kini boleh log masuk dari peranti wayarles yang serasi dengan kata laluan baru yang anda nyatakan. Keluar dari penyemak imbas anda dan cabut kabel Ethernet dari komputer anda jika anda ingin menyambung tanpa wayar.