Cara Menentukan Kos Penghantaran Item eBay

Menjual barang anda hanyalah satu bahagian dalam menjalankan perniagaan eBay; mengemas dan menghantar barang anda juga memainkan peranan yang besar. Memberikan anggaran harga penghantaran yang tidak betul kepada pembeli boleh menyebabkan keuntungan lebih rendah jika barang tersebut lebih mahal untuk dihantar - atau pembeli yang marah jika lebih murah untuk dihantar dan mereka merasa dilarikan. Mengira secara automatik kos penghantaran dalam lelongan anda untuk pembeli memberi mereka ketenangan; mereka tahu bahawa anda memberikan harga penghantaran yang jujur ​​dan maklum balas positif boleh menyebabkan peningkatan penjualan. Anda boleh membuat lelongan eBay anda untuk mengira kos penghantaran secara automatik semasa anda membuat lelongan.

1

Navigasi ke eBay dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik "Jual" di bahagian atas skrin. Klik "Jual Item" dari menu pop timbul.

3

Masukkan UPC, ISBN atau kata kunci yang menerangkan item anda di ruang yang disediakan. Klik "Cari" dan pilih item yang sama dengan barang yang anda jual.

4

Tatal ke bawah ke bahagian "Berikan butiran penghantaran pembeli".

5

Pilih "Dihitung: kos berbeza mengikut lokasi pembeli" di menu lungsur "Penghantaran AS".

6

Masukkan butir-butir bungkusan anda, seperti berat, dimensi dan pembawa, di ruang yang disediakan. Apabila pembeli melihat lelongan anda, penghantaran akan ditentukan secara automatik untuknya. Di samping itu, apabila item tersebut dijual, anda akan menerima e-mel dari eBay yang menyenaraikan harga akhir item tersebut ditambah dengan jumlah yang tepat untuk kos penghantaran.

7

Isi bidang lelong lain yang diperlukan seperti biasa dan klik "Teruskan."

8

Klik "List your item" untuk menyenaraikan item anda di eBay