Petua Memiliki Perniagaan Kedai Kopi & Baking

Ada rancangan untuk membuka kedai kopi dan kedai roti? Sekiranya demikian, anda mungkin menghadapi persaingan yang sengit. Menurut laman web Hoovers, 50 syarikat teratas dalam industri kedai kopi menjana lebih dari 70 peratus penjualan. Untuk bersaing dengan Starbucks dunia, anda perlu memilih lokasi anda dengan berhati-hati dan kemudian menarik dan mengekalkan sekumpulan pelanggan setia yang cukup besar.

Lokasi

Untuk memiliki kedai roti dan kedai kopi yang berjaya, anda perlu memilih lokasi anda dengan berhati-hati sesuai dengan keperluan perniagaan anda. Sekiranya anda membayangkan perniagaan anda sebagai pendorong, pilih lokasi yang melihat banyak lalu lintas kenderaan. Sekiranya anda ingin menjalankan kedai bergaya yang menarik bagi penduduk bandar berusia 20-an, pertimbangkan ruang di pusat bandar di jalan yang melihat jumlah lalu lintas kaki yang mencukupi. Sebilangan besar perniagaan anda akan bergantung kepada pelanggan yang ingin minum kopi dan kemudian memutuskan untuk membeli sebiji muffin; sebilangan kecil pelanggan cenderung untuk pergi ke seberang bandar untuk mendapatkan secawan kopi.

Pemasaran

Anda perlu mendatangkan pelanggan untuk memperoleh keuntungan, dan itu melibatkan pemasaran. Sebilangan besar perniagaan anda akan bergantung kepada orang yang lewat, jadi pastikan bahawa tempat perniagaan anda terang dan kelihatan. Buat laman web supaya para penikmat kopi mengetahui bahawa kafe anda ada berdekatan. Majalah Modern Baking menyarankan untuk menghubungi wartawan gaya tempatan dan maklumat sukarela yang boleh membawa kepada profil syarikat anda di koran tempatan. Promosi seperti peraduan, kupon dan diskaun menarik bagi pelanggan, terutama pada masa kemerosotan ekonomi. Dan menambahkan item percuma sekali-sekala ke pesanan boleh menjadi sentuhan khas yang membuat pelanggan kembali.

Memaparkan

Paparan boleh menjadi iklan terpenting anda; semasa pelanggan mencari kopi, paparan pastri lezat anda harus memikat mereka untuk mencuba atau dua. Susun barang bakar anda sedemikian rupa sehingga menarik dan menarik perhatian. Gunakan pelekat dan label yang memuji unsur-unsur eksotik dan berkualiti dalam barangan bakar anda; jika roti bertatahkan badam, bunyilah! Pertimbangkan untuk meletakkan paparan yang terang di tingkap yang menghadap ke jalan untuk membawa pembeli impuls yang lebih lapar.

Produk Berkualiti

Mendapatkan pelanggan untuk mencuba roti, pastri dan kopi anda mungkin bergantung pada lokasi dan pemasaran, tetapi perniagaan kembali sangat bergantung pada kualiti produk anda. Menggunakan bahan segar akan menghasilkan produk yang berharga dan membuat pelanggan kembali, dan juga akan menyumbang kepada pengiklanan dari mulut ke mulut yang penting. Menyediakan produk khusus seperti makanan panggang bebas gluten, kopi khas, gulungan eksotik dan pastri dan juga makanan panggang untuk haiwan kesayangan juga dapat membantu perniagaan anda menarik minat pelbagai pelanggan berpotensi.